Blåhøj - en Støjberg-højborg

Selvom man ikke kunne stemme personligt på Danmarksdemokraternes stifter, Inger Støjberg, i hverken Blåhøj eller resten af Vestjyllands Storkreds, må den tidligere Venstre-minister betegnes som valgets ukronede dronning på Ikast-Brande Kommunes mindste valgsted.

26 % af vælgerne i Blåhøj - altså mere end hver fjerde - satte deres kryds ved liste Æ og gjorde dermed Danmarksdemokraterne til det største parti på valgstedet.

Næststørst i Blåhøj blev Venstre, som med præcis 100 stemmer måtte notere en tilbagegang fra 35,4 % af stemmerne i 2019 til 18,6 %. Også Socialdemokratiet måtte notere en - omend noget mindre - tilbagegang i Blåhøj til 15,1 % af stemmerne, mens Liberal Alliance med 8 % af stemmerne blev fjerdestørst i Blåhøj. Ved det seneste folketingsvalg i 2019 fik partiet blot 6 stemmer på valgstedet svarende til 1,1 %.

De konservative oplevede i Blåhøj noget så sjældent som fremgang, endda ret markant med 3,3 %-point til 7,4 % af stemmerne, mens Moderaterne opnåede 7,1 % af stemmerne.

Med sølle 3,7 % af stemmerne blev Dansk Folkeparti som så mange andre steder savet i småstykker; ved valget i 2019 opnåede partiet 18 % af stemmerne i Blåhøj.

Til gengæld gik både Nye Borgerlige og SF frem til henholdsvis 6,3 % og 3,4 % af stemmerne i Blåhøj, hvor et andet markant resultat var, at fire ud af fem vælgere vendte Kristendemokraterne ryggen. Dermed opnåede partiet denne gang blot 2 % af stemmerne i Blåhøj.

Stemmeprocenten i Blåhøj, som længe lå meget lavt, endte på 85,94.

Se hele valgresultatet fra Blåhøj ved at klikke her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023