Blåhøj - en Støjberg-højborg

Selvom man ikke kunne stemme personligt på Danmarksdemokraternes stifter, Inger Støjberg, i hverken Blåhøj eller resten af Vestjyllands Storkreds, må den tidligere Venstre-minister betegnes som valgets ukronede dronning på Ikast-Brande Kommunes mindste valgsted.

26 % af vælgerne i Blåhøj - altså mere end hver fjerde - satte deres kryds ved liste Æ og gjorde dermed Danmarksdemokraterne til det største parti på valgstedet.

Næststørst i Blåhøj blev Venstre, som med præcis 100 stemmer måtte notere en tilbagegang fra 35,4 % af stemmerne i 2019 til 18,6 %. Også Socialdemokratiet måtte notere en - omend noget mindre - tilbagegang i Blåhøj til 15,1 % af stemmerne, mens Liberal Alliance med 8 % af stemmerne blev fjerdestørst i Blåhøj. Ved det seneste folketingsvalg i 2019 fik partiet blot 6 stemmer på valgstedet svarende til 1,1 %.

De konservative oplevede i Blåhøj noget så sjældent som fremgang, endda ret markant med 3,3 %-point til 7,4 % af stemmerne, mens Moderaterne opnåede 7,1 % af stemmerne.

Med sølle 3,7 % af stemmerne blev Dansk Folkeparti som så mange andre steder savet i småstykker; ved valget i 2019 opnåede partiet 18 % af stemmerne i Blåhøj.

Til gengæld gik både Nye Borgerlige og SF frem til henholdsvis 6,3 % og 3,4 % af stemmerne i Blåhøj, hvor et andet markant resultat var, at fire ud af fem vælgere vendte Kristendemokraterne ryggen. Dermed opnåede partiet denne gang blot 2 % af stemmerne i Blåhøj.

Stemmeprocenten i Blåhøj, som længe lå meget lavt, endte på 85,94.

Se hele valgresultatet fra Blåhøj ved at klikke her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul