BioMar vil bygge ”net zero” foderfabrik på Island

Fiskefoderproducenten BioMar har indgået en aftale med den islandske fiskerikoncern Sildarvinnslan om at opføre en ny foderproduktion på Island. Ambitionen er, at anlægget skal opnå ”net zero” udledning fra egen produktion, og BioMar træder med aftalen ind på det islandske marked som den eneste globale fodervirksomhed.

BioMar, der er ejet af børsnoterede Schouw & Co. A/S, tager nu endnu et ambitiøst vækst- og bæredygtighedsskridt. BioMar har netop underskrevet en hensigtserklæring med den islandske fiskerikoncern Sildarvinnslan om opførelse af en ny fiskefoderproduktion, der bliver det første af sin art i Island. Det er ambitionen, at anlægget skal opnå ”net zero” fra egen udledning:

– Som en central del af vores strategi har vi en målsætning om at udvide vores forretning til nye geografiske områder sideløbende med, at vi fører vores bæredygtighedsambitioner ud i livet. Partnerskabet med Sildarvinnslan giver en fantastisk mulighed for at gøre begge dele og at bidrage til væksten i den islandske industri lokalt og på en bæredygtig måde, siger Carlos Diaz, CEO (adm. direktør) i BioMar.

Perfekt match

Direktøren tilføjer, at Sildarvinnslan er et ideelt match, da partnerskabet blandt andet giver mulighed for at udnytte biprodukter fra Sildarvinnslans øvrige forarbejdning af fisk samt BioMars ekspertise inden for udvikling af højtydende foder og nye ingredienser. De to parter har en lang historik sammen, idet Laxá har importeret og distribueret BioMar-foder på Island i en årrække. Aftalen omfatter Sildarvinnslans Laxá produktionsanlæg og eksisterende foderaktiviteter.

Den islandske akvakulturindustri er vokset markant siden 2010 og er anerkendt for sit store fokus på bæredygtighed og økologisk produktion til søs. Nyere landbaserede projekter udnytter de naturlige miljøforhold ved at udnytte geotermiske kilder, og det gør Island til et ideelt sted til etablering af et ”net zero” produktionsanlæg. Samtidig kan lokal produktion give mulighed for at udnytte de tilgængelige ingredienser på Island og reducere behovet for lange importveje til Island.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023