BioMar kom tørskoet i land

Fiskefoderproducenten BioMar kom trods corona-pandemien nogenlunde helskindet igennem 2020, som bød på vækst i omsætningen og faldende overskud.

”Trods de usædvanlige forhold er det i al væsentlighed lykkedes BioMar at opretholde en normal drift gennem 2020. Den negative effekt på BioMars samlede afsætning har således indtil nu været beskeden, selvom nogle markeder har været mere udfordret end andre”, oplyser virksomheden i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet.

For året som helhed oplevede BioMar en vækst i de afsatte mængder på 92.000 ton (7,4 %) til 1.342.000 ton fiskefoder, mens omsætningen ”kun” voksede med 4,2 % til 11,65 mia. kroner.

En del af forklaringen er ifølge BioMar en ugunstig udvikling i valutakurserne, som ifølge selskabets beregninger har barberet mere end 400 millioner kroner af omsætningen.

Antallet af ansatte steg i årets løb med knap 100 til 1.377.

BioMar er det største datterselskab i det børsnoterede selskab Schouw & Co. A/S og står fortsat for mere end halvdelen af konglomeratets omsætning.

Aktiemarkedet tog godt imod årsregnskabet fra Schouw & Co., som udviste en fremgang i både omsætning og overskud før skat. Mandag lukkede aktien således i kurs 662, det hidtil højeste niveau i 2021 og en stigning på godt fem procent siden torsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020