BioMar investerer stort i Chile

Fiskefoderfabrikken, der er ejet af det danske industrikonglomerat Schouw & Co. i Århus, investerer ca. 110 mio. kr. i Chile med overtagelse af de resterende 50% af virksomhedens store joint venture-fabrik. Overtagelsen giver BioMar rådighed over en betydelig og fleksibel produktionskapacitet.

BioMar har siden 2007 drevet tre fabrikker i Chile. To af fabrikkerne har været 100% ejet af BioMar, mens den tredje fabrik har været drevet i et 50/50 joint venture med den chilenske opdrætsvirksomhed AquaChile.

Joint venture-fabrikken har produceret foder til AquaChile og en række andre kunder, men parterne har aftalt, at BioMar overtager hele ejerskabet af fabrikken. Aftalen, der er indgået med forbehold for myndighedernes godkendelse, medfører, at BioMar får rådighed over en betydelig og fleksibel produktionskapacitet:

- Vi ser et stort potentiale for vækst i den chilenske akvakulturindustri, og med denne investering sikrer vi, at vi kan fortsætte udviklingen af BioMar Chile. BioMar har gennem mange år været en af de førende fiskefoderproducenter på det chilenske marked, og rådigheden over fabrikken giver mulighed for at betjene en bredere kundebase, ligesom det åbner op for fremtidige opgraderinger og udvidelser af fabrikken, forklarer Carlos Diaz, adm. direktør i BioMar.

Aftalen om overtagelsen af den resterende del af fabrikken er en følge af, at AquaChile for nylig blev overtaget af Agrosuper: 

- Vores tilstedeværelse i Chile har været et meget vigtigt element i udviklingen af BioMar. Den chilenske del af virksomheden bidrog i 2018 med en omsætning på ca. 2,3 mia. kr. svarende til mere end 20% af omsætningen i BioMar. Da Agrosuper overtog AquaChile, opstod denne mulighed, som både giver øget fleksibilitet til BioMar og samtidigt mulighed for at fastholde en god forretningsmæssig relation til AquaChile, siger Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co.

 

Tilføj kommentar

Telekæden bannerannonce

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019