BioMar i smult vande

Corona-pandemien har ikke formået at bremse foderproducentens fremgang. Enkelte forretningsområder udviser ganske vist tilbagegang, men overordnet set fortsætter kurven opad.

I 3. kvartal har BioMar således haft en vækst i de afsatte mængder på 7,7 % til 408.000 ton fiskefoder.

I samme periode er omsætningen vokset med mere beskedne 3,6 % til godt 3,5 milliarder kroner, men BioMar opgør selv, at valutakursudviklingen har påvirket kvartalets omsætning negativt med næsten 200 mio. kroner – uden denne negative kurseffekt ville omsætningen i stedet være steget med 9,2 %.

Fremgangen er især drevet af lakse-divisionen, mens der har været tilbagegang i både Latinamerika og EMEA-divisionen, der omfatter de europæiske aktiviteter, som ikke vedrører laks.

I Tyrkiet har BioMar oplevet de samme afsætningsmæssige udfordringer som i Europa og Mellemamerika, men den primære årsag til, at kvartalets overskud før skat er faldet med 80 mio. kr. til 180 mio. kr., er lavere indtjening i det chilenske datterselskab Salmones Austral som følge af markant lavere afregningspriser på opdrættede laks.

Mindre end to måneder før afslutningen på regnskabsåret 2020 får det dog ikke BioMar til at ryste på hænderne: Forventningen er fortsat en samlet omsætning på omkring 11,5 mia. kroner og et EBITDA (resultat af den primære drift, red.) i intervallet 960 mio. – en milliard.

Ved udgangen af 3. kvartal havde BioMar realiseret en omsætning på 8,6 mia. kroner, en stigning på 6,8 % i forhold til samme periode sidste år. De afsatte mængder er steget en smule mere, nærmere bestemt 8,2 %.

I samme periode er EBIT vokset marginalt fra 432 til 456 mio. kroner, mens resultatet før skat primært på grund af dårligere indtjening i associerede selskaber (læs: Salmones Austral) er skrumpet fra 450 mio. kroner til 374 mio. kroner.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022