Bestseller vil opføre Nordeuropas største solcelleanlæg ved Holstebro

I samarbejde med energiselskabet Better Energy er Bestsellers moderselskab Heartland nu klar til at tage det første spadestik til Nordeuropas største solcelleanlæg. Anlægget skal producere den samme mængde vedvarende elektricitet, som Bestsellers bygninger, butikker og kontorlokaler forbruger.

Med anlægget tager Bestseller det første skridt i retning af at indfri målet om at blive klimaneutral.

Anlægget vil blive opført i Holstebro Kommune og vil med en størrelse på 200 MW være 60 procent større end oprindeligt planlagt (125 MW).

- Da en grøn omstilling er af stor betydning for os, har vi valgt at benytte lejligheden til at etablere et større anlæg. Vi ønsker ikke kun at producere ny vedvarende energi til vores egne virksomheder, men også at give andre eksterne virksomheder, som også fokuserer på deres miljømæssige fodaftryk, en chance for at købe ny vedvarende energi fra os, siger Heartlands administrerende direktør, Lise Kaae.

Solcelleanlægget vil blive privat finansieret uden offentlige tilskud.

- Det er afgørende for os, at energien ikke kun er grøn, men også ny og uden tilskud. Vi ønsker at være den direkte årsag til ny vedvarende energi, som opvejer vores egne virksomheders energiforbrug, siger Lise Kaae.

Bestsellers bæredygtigheds-direktør, Dorte Rye Olsen, gør det klart, at ambitionen om at benytte 100 procent vedvarende energi til alle Bestsellers kontorer, butikker, lagre og øvrige bygninger er en vigtig del af modekoncernens Fashion FWD-strategi.

- Vi ønsker at bidrage til en øget brug af ny vedvarende energi i verden, og det vil vi gøre på denne måde. Med etableringen af et nyt solcelleanlæg i Danmark tilføjer vi produktionskapacitet, og vi køber, hvad der svarer til vores eget globale forbrug, siger Dorte Rye Olsen.

Byggeriet af solcelleanlægget begynder i august, og det skal stå klar til at levere grøn energi til det danske elnet i sommeren 2021.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2019