Behovet for arbejdskraft

Hanne Ringgaard Møller

Af Hanne Ringgaard Møller, folketingskandidat for Radikale Venstre

I dag er vor største økonomiske udfordring, at vi mangler mennesker, både i den private og den offentlige sektor. Vi har ikke en jordisk chance for at give vore børn den omsorg, vore unge den uddannelse, vore ældre den pleje, og al den sundhed og service, som de og vi kunne ønske, hvis vi havde pædagoger, lærere, læger og plejepersonale nok.

Og vi kan slet ikke producere den værdi og de penge, der skal betale for al vor offentlige service, hvis ikke vore virksomheder kan levere på de ordrer, de får i ordrebøgerne, fordi de mangler medarbejdere. Danmark er i vækst, og vi har brug for arbejdskraft for at holde hjulene i gang.

Alt dette er ikke fjern fremtid, det er allerede virkeligheden i Danmark. Det bør vende op og ned på den måde, som vi er vant til at tænke økonomisk ansvarlighed på. I dag er økonomisk ansvarlighed ikke at presse vore medarbejdere ud over kanten af, hvad de kan producere, tværtimod skal vi passe godt på dem, så de kan holde i lang tid og er motiverede for at arbejde længere, i dag er økonomisk ansvarlighed ikke at lukke det danske arbejdsmarked for yderligere udenlandsk arbejdskraft, for det er danskerne, der mister deres arbejde, hvis virksomheder flytter på grund af manglende arbejdskraft. I dag er det økonomisk ansvarlighed at få alle med, der kan arbejde.

Midt- og Vestjylland er fyldt med erhvervsvenlige kommuner, hvor vi skal sikre, at der er den rette arbejdskraft til virksomhedernes behov.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen