Artium-elever på vej i Folketinget

Fra venstre er det Caroline Karina Jensen, Caroline Buchberg og Emil Kramer, som her er på vej op ad en lidt mindre kendt trappe end Folketingets, nemlig en af Artiums mange udendørstrapper.

Egentlig er der stadig tre år til, de får stemmeret – alligevel er der mindre end en uge til, at de sidder i Folketinget. Forvirret? Så læs med her.

Hvert andet år inviterer Folketinget alle elever i 8. og 9. klasse i Danmark, Færøerne og Grønland til at deltage i en særlig ungdomsparlamentsdag (UP-dagen). Her mødes 179 udvalgte elever for at diskutere og stemme om de forslag til løsninger på samfundsproblemer, de selv og andre på forhånd har udarbejdet og indsendt.

Blandt de 60 lovforslag, der skal behandles på UP23, er et forslag fra 3 elever fra 9.A på Artium om, at det kun er de relevante karakterer, der skal tælle med, når pladserne på de videregående uddannelser skal fordeles.

Bag forslaget står Caroline Karina Jensen, Emil Kramer og Caroline Buchberg, som alle er 15 år gamle, og forslaget var egentlig førstnævnte Carolines idé, fortæller de to andre.

- Jeg har aldrig vidst, hvad jeg ville være, men hvis jeg vil tage en videregående uddannelse – hvis jeg f.eks. gerne vil være læge – så kan en dårlig karakter i f.eks. idræt trække mit gennemsnit ned, og så kan jeg måske ikke komme ind på studiet, forklarer idemageren.

- Og det er det, vi gerne vil ændre, så det kun er karaktererne i de relevante fag, der tæller med, supplerer Emil.

Læs mere om de tre Artium-elevers deltagelse i UP23 i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis