Appel til fornuften på Enkehøj

Jette Harrild

Af Jette Harrild, formand for Fælleslisten

Christiansmindes kommende boligejere fortjener en håndsrækning, nemlig en massiv politisk opbakning til realisering af deres boligdrømme.

Sådan vil det nyvalgte konservative byrådsmedlem Henrik Overgaard det desværre ikke.

Hvilken interesse eller binding har mon Henrik Overgaard til beboerne på Enkehøj?

Henrik Overgaard kunne ikke, som det eneste medlem til mødet i Udviklings- og Erhvervsudvalget i onsdags, vende tommelfingeren op til en vejføring fra Hyvildvej gennem Enkehøj til et nyt og længe ventet boligområde Christiansminde med ca. 50 byggegrunde (forlængelse af Enkehøj).

Vejføringen, der af forvaltningen helt naturligt anbefales gennem Enkehøj, er ligeledes sagsbehandlet hele to gange.

Vejføringen til Christiansminde via Enkehøj er helt naturlig og har også hele tiden været en del af planen - og den er ydermere tinglyst på samtlige matrikler i Enkehøj og Feddet gennem gældende lokalplan. Beboerne har således hele tiden været vidende om denne vejføring.

Henrik Overgaard mener ikke, at de nye tilflyttere og beboere på Christiansminde skal kunne køre den korte vej fra Hyvildvej via Enkehøj til deres bolig på Christiansminde. Nej, nej, de skal pænt anvises en køretur ud på Vejlevej, derefter ad Skerrisvej og industriområde med tung trafik for derefter at køre tilbage til Christiansminde. 4 km til skolen og 1,2 km af Enkehøj. Altså først skal de ledes ud af byen - for så at køre ind i den igen til Christiansminde!

At man som politiker har ambitioner om bedre vejføring i Brande Syd er ganske forståeligt, hvis det er det, Henrik har, men at tage en investor og et mindre nyt boligområde som gidsel i en helt uforståelig, dårlig og uhensigtsmæssig plan om vejføring er ganske ulykkeligt.

Det her lugter mere af kammerateri og forvirring om, hvilken kasket Henrik skal have på. Kasketten som bankdirektør eller som politiker? Eller måske ganske enkelt mangel på politisk tæft og dømmekraft?

Fælleslisten vil udvikling, nye byggegrunde og tiltrække investorer, der vil Brande. Henrik Overgaard og De Konservative førte sig da også frem på op til valget at ville Brande med udvikling. Det her virker utroværdigt. Hvor er fornuften hos Henrik Overgaard og De Konservative?

Sagen skal behandles i Økonomi- og Planudvalget tirsdag den 1. marts. Det bliver ’spændende’ at følge, hvordan gruppeformanden for Det Konservative Folkeparti, Annette Mosegaard, vil forholde sig til sagen.

Fornuften ser i hvert fald ikke ud til at tynge Det Konservative Folkeparti.

De konservative stemmer er overhovedet ikke afgørende for projektets gennemførelse. Men det er altid et stærkt signal at sende til borgerne, at et byråd kan træffe vigtige beslutninger i enighed eller næsten enighed, når der er tale om punkter, som berører et antal borgere personligt. Derfor bør de kommende boligejere på Christiansminde blive behandlet ordentligt fra første færd. Og det føler de kun er tilfældet, hvis de ikke er årsag til en ubehagelig politisk strid.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023