Alle skal have mulighed for at blive en del af et arbejdsfællesskab

Birthe Sørensen

Af Birthe Sørensen (S), formand for Arbejdsmarkedsudvalget

Det er med stor glæde, at jeg kan viderebringe de gode nyheder om, at Ikast-Brande Kommune har fået bevilget økonomisk støtte fra Erhvervsfremmestyrelsen til vores projekt Jobsporet.

Jobsporet er et toårigt projekt, der har til formål at udvikle langtidsledige borgere på kanten af arbejdsmarkedet og skabe jobmatch mellem ledige borgere og virksomheder, så flere får mulighed for at blive en del af et stærkt arbejdsfællesskab. Til gavn for vores fællesskab og den enkelte.

Et netværk af virksomheder, der kan se et potentiale i projektet, er der allerede lavet forhåndsaftaler med, og det er indenfor brancherne landbrug, detailhandel, hotel og restauration. De brancher er valgt, fordi der er rigtig gode muligheder for jobs, både på fuld tid og deltid, på sigt.

Og bare lige inden tanken strejfer nogen: det her er ikke - og skal ikke være - et nyt aktiveringstilbud uden jobsigte - derfor skal og vil der også være et særligt fokus på, at det her bliver et aktivt tilvalg fra den ledige borger; de skal altså kunne se meningen i projektet og dermed vejen til at blive en del af et arbejdsfællesskab indenfor overskuelig fremtid.

Formidlingen af projektet sker gennem informationsmøder og jobmesser, så det bliver tydeligt, at det her kan være den hurtigste vej i job for netop dem. Jeg venter mig rigtig meget af projektet.

I Ikast-Brande Kommune kan og skal vi have alle med.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020