5.X-møller til tre svenske vindmølleparker

Siemens Gamesa har underskrevet en ny aftale om at levere 11 skræddersyede SG 5.8-vindmøller baseret på virksomhedens nye 5.X-platform til den svenske vindkraftudvikler Eolus Vind AB.

Begge virksomheder har arbejdet tæt sammen for at optimere konfigurationen af vindmøllerne, som vil blive leveret i to forskellige udgaver samt med forskellige tårnhøjder.

Vindmøllerne vil blive leveret til tre forskellige områder i det sydlige Sverige: Rosenskog, Dållebo og Boarp, som alle er beliggende tæt på Jönköping. Installationen er planlagt til 2023, og alle tre projekter vil være omfattet af en 15-årig serviceaftale.

- I de seneste måneder er det lykkedes os at etablere Siemens Gamesa 5.X-platformen som benchmark-teknologi i Norden, forklarer Siemens Gamesas øverste chef, Andreas Nauen, der glæder sig over udviklingen, ”ikke kun for de projekter, vi har underskrevet, men også på grund af de muligheder, vi ser foran os, og den feedback, vi modtager fra vores kunder.”

For Eolus Vind er der tale om de største vindmøller, firmaet har investeret i til dato, både med hensyn til installeret kapacitet og rotordiameter.

Siden den første ordre tilbage i december 2019 har Siemens Gamesa nu solgt møller med en samlet produktionskapacitet på over 431 MW baseret på 5.X-platformen i Sverige.

Teknologien introducerer den største enhedskapacitet og rotordiameter i onshore-segmentet, hvilket i høj grad hjælper med at gøre projekterne konkurrencedygtige, samtidig med at man i Sverige arbejder på at udfase tilskuddet til vindkraft.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020