300.000 til Danmarks største street sport-forening

Efter at have afholdt et virtuelt møde med foreningen besluttede Ikast-Brande Kommunes Kultur- og fritidsudvalg på sit møde i sidste uge at bevilge street sport-foreningen Urban Street Zone et ekstraordinært udviklingstilskud på 300.000 kr. over de kommende to år.

Urban Street Zone (USZ) har tidligere løbet panden imod muren i forhold til Folkeoplysningsudvalget, som i januar for tredje gang gav afslag på foreningens ansøgning om lokaletilskud til hal 2 med den begrundelse, at det ville medføre en merudgift for udvalget. I stedet anbefalede Folkeoplysningsudvalget, at USZ gik i dialog med Kultur- og fritidsudvalget på baggrund af den masterplan, foreningen har fået udarbejdet for dens fremtidige udvikling.

Af planen fremgår det, at USZ frem mod 2022 ønsker at inddrage de resterende 3 haller på adressen på Mylius-Erichsensvej, så man når op på 5 haller i alt.

Beslutningen kommer tidsmæssigt i umiddelbar forlængelse af, at Rullesport Danmark, der er specialforbund for en lang række street sportsgrene, har offentliggjort en solid vækst i medlemstallet fra 2018 til 2019.

På landsplan er medlemstallet vokset med 73 %, og særligt en forening driver væksten: Urban Street Zone i Brande. Fra 2018 til 2019 er foreningens indberettede medlemstal vokset fra 235 til 1364. Det svarer til en vækst på 480 %, og dermed er USZ nu både Danmarks største forening indenfor street sport målt på antallet af medlemmer og den forening, der har oplevet størst vækst i 2019, uanset om man måler i procent eller antal medlemmer.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul