”Prebens udvalg” har fået nyt navn, ny formand og nye opgaver

Annette Mosegaard

Et af de tiltag, der blev gjort tilbage i 2005 for at rette op på den kuldsejlede konstituering af det første fælles byråd i Ikast-Brande Kommune, var oprettelsen af et helt nyt udvalg, Erhvervskontaktudvalget.

Lige siden har udvalget haft viceborgmester Preben Christensen som formand, men med Fællelistens frontfigurs udtræden af byrådet, har udvalget – i lighed med byrådets øvrige underudvalg – oplevet en stor udskiftning blandt medlemmerne. Således også på formandsposten, og i modsætning til de øvrige udvalg er arbejdsopgaverne blevet udvidet.

Udvalget har taget navneforandring til Erhverv, vækst og bosætningsudvalget, og ny for bordenden er de konservatives stemmesluger, Annette Mosegaard. Simon Vanggaard Nielsen (DF) og Henrik Kraglund (FL) er også nye i udvalget, mens Kirsten Hoffmann (S) og Venstres Brian Sigtenbjerggaard sad i Erhvervskontaktudvalget før årsskiftet.

Som navnet mere end antyder, har udvalget som noget nyt også fokus på bosætningsindsatsen, et af de emner, der stod højt på dagsordenen i valgkampen.

- Udvalget får et bredere arbejdsfelt, end det tidligere har haft. Erhvervsdelen, turisme, byerne og landsbyerne skal fortsat have opmærksomhed, men derudover skal udvalget tænke i vækst og bosætning, forklarer formand Annette Mosegaard (K) ovenpå udvalgets første møde i torsdags.

- Det er en ny og meget vigtig tilgang, og før vi sætter handlinger i gang, vil udvalget gerne bruge tid på at indhente informationer og inspiration, uddyber hun.

Det skal blandt andet ske ved at se, hvordan man gør det i andre kommuner og ved at gå i dialog med lokale om, hvordan man bedst muligt kan gribe det an.

- Spørgsmålet er, hvordan vi øger væksten og sikrer bosætning? Vi har ikke en færdig drejebog, men vil arbejde for at få inspiration til en handlingsplan, vi kan sætte i gang. Vi vil arbejde for at alle - både byrødder og borgere - kan bakke op omkring de tiltag, der kommer og hjælpe med at få dem gennemført.

- Det er vigtigt, at vi står sammen om denne opgave, og det vil kræve en fælles indsats at få det til at lykkes, pointerer Annette Mosegaard.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 feb.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019