”Frihedens elevator” i farezonen

I slutningen af 2018 anbefalede Ikast-Brande Kommunes Billedkunstråd, at den chilenske kunstner, Marco Evaristtis værk ”Escalator Liberta” (Frihedens elevator) skulle indgå som en del af udsmykningen af den kommende skole i Centerparken.

Det forslag er nu blevet afvist af Kultur- og fritidsudvalget, som i stedet lægger op til at skrotte værket samtidig med, at bygningerne rives ned.

Værket, der er fra 1994, er af flere kunsteksperter vurderet som værende ”kunstfagligt bevaringsværdigt”. Et tilsvarende værk i dag vil formodentlig koste mere end en mio. kr.

På kommunens forespørgsel har Marco Evaristti givet tilladelse til at bortskaffe værket, hvis det bliver nødvendigt, men at han selvfølgelig synes, det vil være dejligt, hvis værket kan blive brugt i den ene eller den anden sammenhæng.

På den baggrund besluttede Kultur- og fritidsudvalget at bevilge 40.000 kroner til dokumentation af værket i form af opmåling, fotografering og materialebeskrivelse, hvorefter Escalator Liberta vil blive skrottet.

Det eneste, der lige nu skiller ”Frihedens elevator” fra genbrugspladsen, er dermed byrådets endelige godkendelse af udvalgsbeslutningen.

Kommentarer

Hvem tilhører de gamle kunstværker egentlig? 

Husejeren? 

Kommunen? 

Eller Kunstforeningen der fik dem opført? 

Synes ikke, det er ok, at folk i Ikast skal bestemme over de gamle gavlmalerier og kunstværker i Brande by. 

Gavlmalerierne og andre stedspecifikke kunstværker ejes af bygningens ejer.

Byrådet kan alene træffe beslutning om værker, der er på kommunaltejede bygninger efter indstilling fra det kommunale Billedkunstråd.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019