Ændringsforslag til Brande-trappen

Det er her, mellem Handelsbanken og "Røde Anna"-muren, Brande-trappen tænkes placeret ned mod Strømmen og Brande Å.

Angående ”DOMO”s fremlagte skitse til byfornyelse med den nye trappe og flere andre forslag har jeg nogle kommentarer og ændringsforslag!

Man har lagt en amfi-scene på plænen ved hallen: tænk på hvor grimt det vil se ud med øde betoncirkler på byens smukkeste grønne plads – og så er den tegnet med en del ud over åen!!

Yderligere vil man plante palmer: En hund i et spil kegler her i den midtjyske natur! – De passer overhovedet ikke ind i vor biotop! Men forhåbentlig vil de også gå til af frost, som den enlige ”pind!” ude ved badesøen gjorde.

Jeg vil foreslå 3-4 birketræer af typen ”Himalaya”; de har en utrolig smuk hvid stamme og sviner ikke med kviste som hængebirk og vortebirk + et par cotoneaster salicifolius: det er den med tynde stammer og stor overhængende vækst og med mange lakrøde bær!

Badesø? – Nej! Vandet er sikkert for koldt med den strøm – og kan I se børn på badedyr sejle ned gennem Ørbæklund? Og vil kommunen tage daglige vandprøver, for vandet er sikkert ikke rent med alle de tilløb og dambrug opstrøms! Der bør kun være et udvidet å-forløb, så der bliver et stort ”vandspejl” at glæde sig over!

Scene

I stedet for amfiteater er der næsten en scene allerede, der hvor trappen skal være! Der, hvor det store træ står, er der en naturlig niche med et område i passende højde, der er som skabt til en scene! Det ses tydeligt nu, hvor der ikke er blade på træerne - og derfra og ned kan man lave en ”rund” trappe ned til et parkanlæg på parkeringspladsen. Her er der også fast grund til mobile siddepladser, ”øltelte” m.m. 

Selve trappen er så bred, at der på kanterne kan være en kant af stedsegrønne planter, der kunne klippes i ”bølget bueform” (Se formen på Vejlevej 111)! Endelig bør der være en handicapsti, hvis det er muligt!

Der, hvor det gule hus lå, foreslår jeg en pergola som ved Hotel Dalgas.

 

Erik Midtgaard,

Digterparken 3

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022