Åbningsfest på brunkulsmuseet

Søby Brunkulsmuseum åbner skærtorsdag 28 marts den ny sæson, som bliver markeret med en åbningsfest om formiddagen.

Det er efterhånden en tradition, at sæsonen bliver sat i gang, når Harald Christiansen starter den gamle Ruston Bucyrus. Gravemaskinen fra 1932 er en søster til den maskine, som ingeniør Per Aarsleff brugte, da han grundlagde sit firma i Søby i 1947.

For andet år i træk skaber træskulptør Niels Ejnar Pedersen en statue af en egekævle. Han arbejder på statuen i løbet af påsken, og der er fernisering om eftermiddagen anden påskedag, 1. april.

- Hans statue af brunkulsarbejder Laurits Poulsen har fået meget ros, så nu følger vi op med en kvindelig figur, som byder gæsterne indenfor på museet, siger formand Jan Svendsen.

Med til velkomsten hører også, at museet har genskabt og digitaliseret historien om en brunkulsarbejder, som sov i et klædeskab. I øvrigt den scene som i 1981 åbnede Team Teatrets forestilling om brunkulstiden, ”Kul og grønne skove”.

Nyt er også en modeljernbane, som Kristian Madsen fra Ikast har skænket og bygget op. Den står i laden på Voldsgaard, hvor Evald Eybye igen i år indretter en udstilling i stuehuset fra hans imponerende samling af modeller af lastbiler og brunkulsmaskiner.

Med støtte fra Friluftsråder og Herning Kommune har museet udbygget ”Kærlighedsstien” til en decideret natursti. Her kan gæsterne løse opgaver undervejs og få en belønning bagefter – turen er på knap en kilometer. Friluftsrådets repræsentant i Herning Kommune, Orla Elkjær, klipper snoren.

 

 

Foto: Dronefotograf Lars Nielsen har besøgt Søby Brunkulslejer og udstillet på Søby Brunkulsmuseum, som i år udvider udstillingen. (Foto: Lars Nielsen)

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul