Sådan fremmer vi turismen og gavner miljøet

Nationalpark Skjern Å – også for Ikast-Brande.
Nationalpark Skjern Å version 1 overlevede ikke, men en ny plan er på vej drevet af Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner. Det vil være oplagt for Ikast-Brande, at blive en del af det, fordi det vil give en langt bedre markedsføring af vore store naturområder og dermed være fremmende for turismen.
I lighed med Nationalpark Kongernes Nordsjælland, der er under tilblivelse, behøver en nationalpark ikke nødvendigvis at være et sammenhængende areal. Det kan meget vel bestå af en række nært liggende naturområder med dyrkede arealer imellem.
Man kan sagtens forestille sig, at selve å-løbet er den centrale del. Langs dette å-løb kan så knyttes et antal større naturarealer som perler på en snor. I første omgang kan det handle om alle offentlige arealer i omegnen. Ad frivillighedens vej kan private arealer indgå efter nærmere kriterier.
Lad os bare være så kreative i tankegangen, at vi også går opstrøms ad de større tilløb til Skjern Å. Holtum Å vil være oplagt, og dermed rammer vi lige ind i Harrild Hede og Nørlund Plantage. Dette fantastiske naturområde på 3000 ha vil være en gevinst for Nationalpark Skjern Å. Der skal ikke meget fantasi til også at tænke området ved Bølling Sø, Rørbæk Sø, Hampen Sø og Gludsted plantage med, selvom det ikke er fysisk sammenhængende. Begge områder er statslige. Ved Brande er der privatejede områder (f. eks. ved det gamle elværk), som vil give værdi til nationalparken. Ejerne af disse områder vil uden tvivl også selv se en værdi i at være med.
Alt i alt vil det være en win-win situation, som både Nationalpark Skjern Å og Ikast-Brande kommunes i øvrigt fantastiske naturområder vil profitere af.
Det kan kun gå for langsomt med at optage forhandlinger med de nuværende interessenter.
Frank Heidemann - borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, Henrik Christensen – byrådskandidat for Socialdemokratiet og Anne Ravn Bach – byrådskandidat for Socialdemokratiet.
Tilføj kommentar