Skolerne blev diskuteret – men ikke Blåhøj skole
Den rører vi ikke ved, var politikernes svar til de mange fremmødte i Multihuset i Blåhøj torsdag aften
Af Villy Guldbrand Jensen
Det var næsten uundgåeligt, at der skulle diskuteres skoler på vælgermødet i Blåhøj, men det blev ikke den lokale skole.
Her var politikkerne klare i spyttet: Der bliver ikke lukket nogen skole i Blåhøj de næste fire år.
- Blåhøj skole har vi debatteret. Det håber jeg ikke vi skal diskutere igen, fortalte Morten Bak fra Fælleslisten, der til gengæld gerne ville diskutere skoler i Brande, specielt en ny Præstelundskole.
Forvaltningen skal ikke bestemme hvor skolen skal ligge i Brande – det skal vi høre borgerne om, specielt de unge. Dem har vi har vi aldrig spurgt.
- Jeg vil hellere have forvaltningen til at undersøge mulighederne for placeringen af skolen end Morten Bak, han vil fyre hele forvaltningen, kom det tilbage fra Carl Jensen, Venstre, der var tryg ved at der bliver lavet undersøgelser om hvor skolen kan placeres.
Anders Udengaard, SF, var forundret over de reaktioner han havde set omkring skolerne i Brande.
- Det giver ikke mening at snakke om 2 skoler i Brande eller ej. Der er ingen der har talt om, at Dalgasskolen skulle lukkes.
Henrik Christensen, Socialdemokratiet kunne også oplyse, at man i partiet går ind for 2 skoler i Brande med overbygning.
Således blev det skolesituationen i Brande, med skimmeramte Præstelundskolen, der fik opmærksomheden i Blåhøj.
Gunda Sørensen, Dansk Folkepartis ville dog lige sikre sig at politikerne ikke fik grimme ideer om Blåhøj skole.
- Skulle man finde på at nedlægge Blåhøj skole, bør man nok lige tænke på, at det langt fra er sikkert at børnene så vil flytte til Brande. Vi har gode skoler i bl.a. Filskov, Uhre og Sdr. Omme.
Den skæve bane
Tomas Bjerre fra De Konservative bragte i sit oplæg Den skæve bane på banen.
- Vi vil gerne give bane en opdatering, gerne med plads til både cyklister og ryttere til hest.
- Vi har kæmpet i 10 år med bare at finde penge så vi kunne holde banen nogenlunde vedlige. Hvis vi nu også skal bruge den til heste, så går det da helt galt, var Carl Jensen, Venstres svar.
Det fik en af tilhørerne, Jørgen Sandholm, til at markere.
- På den anden side af Brande kan man godt finde ud af at lave banen så den både kan bruge stil ridning og cyklister.
Kommunens hjemmeside
En tilhører ville vide hvad politikerne mente om kommunens hjemmeside.
Det fik ordstyrer Steen Tøttrup til at spørge panelet: Hvor man af jer bruger hjemmesiden?
Det gav ikke den store markering.
Alle var enige om at det kunne gøres bedre, og at man bør have fokus på at gøre siden mere brugervenlig.
Jens Erik Sørensen, spurgte ind til kommunens brug af lokale håndværkere. Han havde bl.a. set udenbys entreprenører arbejde på lokale projekter.
Hans pointe var at virksomheder i Ikast-Brande kommune betalte skat i kommunen, og at man derfor fik en ekstra gevinst set med kommunens øjne, ved at bruge lokale virksomheder.
Anders Udengaard SF, var enig i at det åbenlyst var det bedste at bruge lokalehåndværkere, man han gjorde også opmærksom på at der er meget strikse regler for udbud, men at lokale virksomheder naturligvis altid kan byde ind.
Og så glædede han sig også over at mange virksomheder fra kommunen vinder opgaver i f.eks. Herning og Silkeborg.
Morten Bak, Fælleslisten, mente at det gjaldt om at fortælle administrationen at de burde dele opgaverne op i mindre størrelser, så flere kunne være med.
Carl Jensen nævnte også problematikken omkring garantistillelsen, men mente at f.eks. nedrivningen af faldefærdige bygninger var oplagte for lokale virksomheder.
Valgmødet startede med 4 minutters oplæg fra kandidaterne Henrik Christensen, Socialdemokratiet, Gunda Sørensen, Dansk Folkeparti, Tomas Bjerre, Konservative, Morten Bak, Fælleslisten, Anders Udengaard, SF, og Carl Jensen, Venstre,
De fik også lov til at slutte valgmødet af hvor Carl Jensen, Venstre, gjorde opmærksom på at det er de personlige stemmer der tæller, ikke placeringen på listen.
Og så gav han et eksempel på de prioriteringer politikerne skal foretage:
Vi giver f.eks. 600.000 kroner til Midtvest Ensemble – hvem kender dem?
- Det gør jeg ikke, svarede Anders Udengaard, SF, men jeg kender Ensemble Midtvest, og de er gode!
Morten Bak, Fælleslisten, ønskede at der kom mere gang i bosætningen. Vi er bagud med byggegrunde – og det er ærgerligt og træls.
Thomas Bjerre, Konservative, ville have en ny borgmester.
- Og vi har en spidskandidat, Anette Mosegaard, der er klar.
Gunda Sørensen, Dansk Folkeparti, ville kæmpe for de ældre og de svage.
- Vi skal have flere varme hænder i Ikast-Brande kommune.
Henrik Christensen oplevede Ikast-Brande kommune som et fantastisk sted at bo – men det bliver endnu bedre med Frank Heidemann, Socialdemokratiet som ny borgmester.
Tilføj kommentar