Welcon i stort amerikansk samarbejde

Nogenlunde sådan kommer tårnfabrikken på havnen i Albany til at se ud, når den er klar til brug i slutningen af 2023 (computervisualisering: Graph Synergi/Welcon).

Tårnproducenten Welcon i Svindbæk mellem Give og Brande skal bidrage til opførelsen af den første amerikanske fabrik til produktion af havvindmølletårne.

Det er New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA), der har valgt Equinor's forslag om at opføre fabrikken på havnen i Albany. Canadiske Marmen og danske Welcon skal deltage i projektet, som er den største enkeltstående investering i vedvarende energi i USA til dato. De to virksomheder underskrev tilbage i december 2019 en samarbejdsaftale om udvikling af havvindmølleprojekter i USA, og opførelsen af fabrikken er det første meget håndgribelige resultat af aftalen.

Fabrikken, der er projekteret i samarbejde med Marmen, Welcon og havnen i Albany, skal producere havvindmølletårne og ”transition pieces” (overgangsstykker, der bruges til at fastgøre vindmølletårnene til fundamentet, red.). Fabrikken vil betyde op til 350 nye arbejdspladser i New York og vil desuden få en positiv indflydelse på Marmens og Welcons aktiviteter. Projektet, som sættes i gang i år, vil medføre investeringer i størrelsesordenen hundreder af millioner dollars, og fabrikken forventes klar til produktion af vindmølletårne i slutningen af 2023.

Læs Welcons bestyrelsesformand, Carsten Pedersens, kommentarer til planerne i denne uges udgave af Focus Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020