Welcon fordobler kapaciteten

Tårnfabrikanten Welcon i Svindbæk mellem Give og Brande er gået i gang med den største udvidelse af fabrikken i virksomhedens historie.

Udvidelsen omfatter 30.000 kvadratmeter bygninger og 45.000 kvadratmeter befæstet lagerareal. Når den er færdig, vil Welcon råde over i alt 100.000 kvadratmeter under tag foruden 180.000 kvadratmeter befæstet lager- og opbevaringsareal.

Udbygningen omfatter 4 nye store plade- og svejseværksteder, et meget stort, nyt overfladebehandlingsanlæg samt ekstra lager-, kontor- og velfærdsfaciliteter.

Til sammen skal de dels gøre det muligt for Welcon at producere de største offshore-tårne med en diameter på op til 10 meter, dels de innovative flydende fundamenter for naboen Stiesdal.

Efter udvidelsen vil Welcon komme op på 15 svejselinjer og en årlig kapacitet til at bearbejde 200.000 ton stål til vindmølletårne samt yderligere 40.000 ton stål til Stiesdals flydende fundamenter.

Udvidelsen er tilrettelagt efter principperne i Lean med den mest moderne og avancerede robotteknologi i både svejseafdelingerne og overfladebehandlingsanlægget.

Fra stor til størst

Welcon er i forvejen den største europæiske tårnproducent med en markedsandel på omkring 50 % af det europæiske marked for offshore-tårne, og bliver med udvidelse langt den største europæiske offshore-tårnfabrikant.

Masseproduktion og effektiv produktionsplanlægning er nøglefaktorer for at holde prisen for vindenergi så lav som muligt. Med fabriksudvidelsen vil Welcon kunne øge kapaciteten betydeligt, så man både kan producere de nuværende og fremtidige størrelser af tårne og flydende fundamenter på den mest effektive måde.

Udvidelsen af fabrikken blev påbegyndt i januar i år og skal efter planen være færdig i september 2023.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022