Viceborgmester dropper folketingskandidatur

Simon Skipper Vanggaard

Dansk Folkepartis gruppeformand og 1. viceborgmester, Simon Skipper Vanggaard, dropper sit folketingskandidatur til fordel for familien.

Sidste sommer meldte Simon Vanggaard sig ellers klar til at stille op ved næste folketingsvalg, men et selvudviklingsforløb har ændret på prioriteterne for den 30-årige lokalpolitiker, og kandidaturet er lagt på hylden.

- Ganske kort efter jeg var gået på sommerferie sidste år, kunne jeg mærke, at jeg ikke havde det godt. Jeg kunne slet ikke slappe af, når jeg havde fri, og jeg var i tvivl, om jeg var blevet ramt af stress. Derfor gik jeg i gang med et terapiforløb hos en samtaleterapeut for at forebygge det inden jeg blev syg. Det har ændret mit liv i en positiv retning, og jeg er blevet meget skarpere på hvad der er vigtigt for mig i mit liv. Så længe jeg har små børn, så vil jeg ikke risikere at skulle arbejde i København, selvom det ville være enormt spændende at være folketingsmedlem, og jeg havde en god opstillingskreds på hånden. Min datter, min hustru og vores familieliv er det vigtigste for mig, og sammenholdt med det er det politiske bare sekundært, forklarer DF'eren.

Det er ikke kun de landspolitiske ambitioner, der har ændret sig. Simon Vanggaard der siden sidste kommunalvalg har fungeret som fuldtidspolitiker, vil finde sig et job i det private erhvervsliv ved siden af politikken.

- Jeg har været fuldtidspolitiker de sidste to år, hvor politik har været min eneste beskæftigelse. Det har været privilegeret at kunne fokusere 100% på det politiske, men omvendt så er den politiske verden også en osteklokke, og jeg trænger til at kaste min energi over noget andet ved siden af mit byrådsarbejde. Det politiske brænder jeg stadig for. Jeg genopstiller og håber på, at DF kan blive endnu større ved næste valg, men politik skal være min interesse og ikke mit arbejde. Derfor leder jeg efter en arbejdsplads, der kan bruge nogle af de kompetencer, jeg har, og hvor der er plads til, at jeg stadig kan være lokalpolitiker, for det vil jeg ikke undvære.

Simon Vanggaard er uddannet skolelærer, men leder ikke efter et job i skoleverdenen:

- Som formand for Børne- og undervisningsudvalget har jeg en tæt berøring med folkeskolen politisk, men jeg vil gerne ud og søge græsgangene udenfor det offentlige. Jeg elsker at iværksætte og udvikle, så jeg håber at kunne finde et job, hvor jeg kan være med til at gøre noget småt til noget større. Jeg er dog åben for det meste, så længe det kan hænge sammen med familielivet og mit politiske hverv. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

 • 28 feb.

  Fredagscafe - Samvær, sang og fortælling

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Anne Dolmer/Menighedsrådet Brande Kirke (Se annonce uge 8)

 • 28 feb.

  Idræt for sjov

  Sted: Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningerne i Brande Hallerne

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019