Vi skal slippe naturen fri
Af Kasper Pauli Pedersen, gruppeformand for Socialdemokratiet
Danmarks miljøminister Lea Wermelin har inviteret alle 98 kommuner i Danmark til at være med i en konkurrence om at give naturen fri. Det er foranlediget af, at vi står midt i en naturkrise, hvor biodiversiteten går tilbage overalt i verden, og helt konkret er tusindvis af dyre- og plantearter herhjemme i fare for helt at forsvinde.
Den gode nyhed er, at vi alle kan gøre en forskel for naturen - det kan starte i ens egen have, men forestil dig lige, hvor meget det rykker, hvis vi også tænker alle kommunale græsplæner ind og begynder at planlægge og forvalte grønne områder med plads til en mere forvildet natur. Det er konkurrencen en gylden mulighed for, og derfor er det også glædeligt, at et samlet Teknik- og miljøudvalg har takket ja til invitationen fra ministeren og meldt Ikast-Brande kommune til konkurrencen.
I efteråret fulgte mere end en halv million danskere med, da Hjørring kommune lod græsset gro og gav naturen mere plads i DR-serien ”Gi’ os naturen tilbage”. Det var med kæmpestor succes for både sommerfugle og bier, der pludselig fik adgang til et tag selv-bord af en “madpakkenatur”, og så myldrede det ellers frem. Helt konkret ti gange så mange svirrefluer. Næsten fire gange så mange sommerfugle og mere end dobbelt så mange bier.
Konkurrencen om hvilken kommune, der kan skabe det bedste biodiversitetsprojekt, løber frem mod 2022, hvor den vildeste kommune kåres. I Socialdemokratiet Ikast-Brande ser vi meget frem til, at det får luft under vingerne, og vi får involveret så mange som muligt til at komme med gode bidrag og indspark på vejen mod at blive en vildere kommune med en rigere natur.
Kommentarer
Det er meget glædeligt, at
Det er meget glædeligt, at kommunen tager dette emne alvorligt - herunder også Socialdemokratiet i kommunen.
Vi har nogle store naturområder i kommunen allerede - herunder Karstoft Ådal øst for Blåhøj med 4 moser, Habitatområde H63, tre større uforstyrrede landskaber, Kulturmiljøer og meget mere, hvor der yngler traner, 7 arter af flagermus samt adskillige arter af rovfugle.
Måske skulle kommunen først og fremmest drage omsorg for, at disse naturområder ikke bliver forringet til skade for biodiversiteten.
Måske skulle kommunen ikke placere vindmøller på 167,5 meter midt i ådalen, hvor flest traner, sangsvaner, rovfugle og flagermus vil blive dræbt af møllevinger.
Tilføj kommentar