- Vi er kommet med toget

Annette Mosegaard

Udvalgsformand er ikke i tvivl om, at beslutningen om at samarbejde med Herning Kommune om turismen er den rigtige, og at det samme gælder timingen.

På sit møde i torsdags drøftede Ikast-Brande Kommunes Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, som turismeindsatsen henhører under, et forslag om at forhøje Ikast-Brande Kommunes bidrag til VisitHerning med op til 250.000 kroner.

På grund af afbud fra såvel 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF) som Brian Sigtenbjerggaard (V) var udvalget, som i forvejen er et af byrådets mindste, reduceret til kun tre personer: Kirsten Hoffmann (S), Henrik Kraglund (FL) og udvalgets formand, Annette Mosegaard (K).

På mødet fik det decimerede udvalg besøg af Visit Hernings direktør, Mette Gottlieb, samt Alex Nielsen, der er formand for Turistforeningen for Herning, Ikast-Brande og Omegn, som foreningen tog navneforandring til efter indgåelsen af samarbejdet med nabokommunen. Baggrunden for samarbejdet er, at staten sidste år bad landets 98 kommuner om at finde sammen i større enheder indenfor turistområdet i form af tværkommunale destinationsselskaber, og med nogle ganske få undtagelser har kommunerne efterhånden fundet nogle naboer at samarbejde med.

Den rigtige beslutning

Men hvad er årsagen til, at Ikast-Brande Kommune et halvt år inde i samarbejdet nu må til lommerne?

- Hvis vi skal være en ligeværdig partner, skal vi matche Herning økonomisk, forklarer Annette Mosegaard og nævner erhvervsrådet som et andet område, hvor Herning og Ikast-Brande samarbejder. Her er fordelingsnøglen kommunernes indbyggertal, og bruger man samme model på turistområdet, skal Ikast-Brandes bidrag forhøjes med den kvarte million.

Selvom Ikast-Brande principielt kunne have kørt videre med egen turistforening og egen turistchef indtil udgangen af næste år, er Annette Mosegaard ikke i tvivl om, at timingen har været i orden:

- Det er det rigtige, vi har gjort, fastslår hun og forklarer, at man først kan søge om økonomiske midler fra en statslig pulje oprettet til formålet, når turismesamarbejderne er etableret.

– Det er vigtigt, at man er med fra starten. Opgaven er at få mest muligt ud af det. Vi er kommet med toget – det har været nødvendigt, fastslår udvalgsformanden.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019