Udflytning af statslige arbejdspladser med beskeden lokal effekt

I 2015 satte den daværende borgerlige regering under stor mediebevågenhed gang i første fase af udflytningen af statslige arbejdspladser. Op imod 4000 statsansatte fik besked på, at deres job ville blive flyttet til provinsen i et forsøg på at skabe et Danmark i bedre balance.

Også Ikast-Brande Kommune fik en bid af kagen i form af Patent- og Varemærkestyrelsen, som i efteråret 2016 med den daværende Ikast-Brande-borgmester Carsten Kissmeyer som snoreklipper indviede deres nye kontor i Ikast. To år senere flyttede styrelsen til nye og større lokaler på Finsensvej for at gøre plads til en udvidelse med yderligere 10 ansatte, og aktuelt oplyser Patent- og Varemærkestyrelsen, at de har 46 ansatte på kontoret i Ikast.

En gennemgang af de 46 ansattes postadresser foretaget af Patent- og Varemærkestyrelsen viser, at blot fem af de ansatte har bopæl i Ikast-Brande Kommune, mens de øvrige 41 altså er bosat i andre kommuner, hvor de derfor også betaler deres skat. Dermed kan den direkte økonomiske effekt af udflytningen af statslige arbejdspladser for Ikast-Brandes vedkommende betegnes som temmelig begrænset.

Læs hvad borgmester Ib Lauritsen (V) og formanden for Erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalget, Annette Mosegaard (K), mener om det foreløbige udbytte af udflytningen i Focus Ikast-Brande onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul