Tre gik ind for at genbehandle lukningen af Kernehuset

Anne Ravn Bach

Anne Ravn Bach fra Socialdemokratiet var udover Fælleslisten ene om at støtte ønsket om en genbehandling af lukningen af Kernehuset i Blåhøj.

Første punkt på dagsordenen på mandagens byrådsmøde var en eventuel genoptagelse af den lukning af Kernehuset i Blåhøj, som et flertal i byrådet besluttede 9. september. Det blev der imidlertid ikke noget af: Henrik Kraglund fra Fællelisten, som havde begæret sagen genbehandlet på baggrund af nye oplysninger, fik et minut til at argumentere for sit synspunkt, hvorefter der blev skredet til afstemning.

Udover Fælleslisten stemte kun Anne Ravn Bach fra Socialdemokratiet for en genbehandling. Dermed faldt forslaget, og lukningen af Kernehuset ved årets udgang står således ved magt.

- Det gjorde jeg for at være tro mod mig selv, forklarer socialdemokraten om sin beslutning om at stemme for Fælleslisten forslag. Hun lægger ikke skjul på, at hele processen omkring Kernehuset har været en af de hårdeste, hun har været med til i sin tid i byrådet.

- Min gruppe var oprindeligt ikke glad for det her, men jeg kunne simpelthen ikke retfærdiggøre at tage 700.000 fra de andre dagtilbud, siger hun om sin oprindelige beslutning om at stemme for lukningen.

Besparelsen på de 700.000 kr. var det tal, der fremgik af den sagsbeskrivelse, byrådet skulle tage stilling ud fra, men Fælleslisten havde forud for byrådsmødet udarbejdet et notat, der viste, at den reelle besparelse blot udgør 62.000 kr., primært fordi der skal bruges 550.000 kr. på at oprette en SFO-ordning på Blåhøj Skole (der som bekendt også er truet af lukning).

Anne Ravn Bachs regnestykke er et lidt andet: Hun har regnet sig frem til, at Kernehuset skulle have haft tilført ca. 150.000 kr. i år og muligvis ca. 200.000 kr. næste år, forklarer hun og oplyser, at hun aldrig ville have støttet en lukning, hvis hun havde kendt disse tal:

- De oplysninger havde ændret min beslutning, fastslår hun.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019