Teenagere i demokratiets tjeneste

Fra venstre ses tre af de fem juniorvalgtilforordnede i Brande Hallerne, Caroline Krogh, Sara Jensen og Cecilie Kjeldal, som alle går i 3.G på handelsgymnasiet i Ikast.

De piger fra Ikast havde tirsdag taget turen til Brande for at fungere som juniorvalgtilforordnede på kommunens næststørste valgsted.

Hvorfor?

- Jeg syntes, det kunne være spændende, også at opleve stemningen, lød det fra Cecilie, som også kunne fortælle, at hendes mor har været valgtilforordnet ved tidligere valg og havde fortalt sin datter, at det havde været spændende.

- Vores samfundsfagslærer introducerede det i forbindelse med et undervisningsforløb og spurgte, om der var nogen der var interesseret, supplerede Caroline, og også for Saras vedkommende var det en kombination af, at det var nyt og for at se, hvad det handlede om, der trak.

Mobil stemmeboks til corona-smittede

Den første opgave, de fem juniortilforordnede var blevet sat til fra morgenstunden – en time før valgstedet åbnede – var at tælle samtlige stemmesedler igennem inden udlevering. Det var de første 2 timer gået med, fortalte de. Derefter havde de hjulpet med at trække gardinerne i stemmeboksene for og fra og været med til at sørge for, at de rigtige stemmesedler kom i de rigtige stemmeurner.

Afspritning af både blyanter og stemmebokse stod også på pigernes to do-liste, og Sara havde desuden været med til en af de lidt mere specielle opgaver: Hun havde været med udenfor hallen med en mobil stemmeboks, så en corona-smittet vælger også kunne komme til at afgive sin stemme. Det var foregået iført mundbind, visir, handsker og kittel, forklarede hun.

Stort arbejde før og efter

Inden de juniortilforordnede kan holde fri kl. 21, skal de også medvirke ved grovsorteringen af stemmesedlerne.

- Hvordan har det så været indtil videre?

- Det har været spændende at få et indblik i, hvordan det foregår, lød det fra Cecilie. Hun blev suppleret af Sara:

- Det har været fedt at få lov til at se, hvor meget der skal til for at få det her demokrati til at fungere.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022