Super flot udvikling i Midtjylland

Palle Høj

Af Palle Høj, byrådsmedlem for Venstre

FC Midtjylland klarer sig rigtig godt for tiden, og det er jeg sammen med mange andre rigtig glade for. Senest blev det til en meget flot sejr over Celtic, der er et af Skotlands 2 bedste hold. En flot fight hvor der var 8 spillere på banen fra FCMs akademi, da kampen sluttede. Det er meget imponerende. Det vil jeg lige komme tilbage til sidst i dette læserbrev.

Kapitaludvidelse og nybyggeri i Ikast

Med vedtagelse af tillægget til kommuneplanen og lokalplan nr. 406 på det sidste møde inden sommerferien giver Byrådet mulighed for, at FCM kan bygge et nyt FCM Hus til deres sportslige faciliteter. I samme byggeri, der er en meget stor udgave af et dobbelthus, bliver der efter planen også bygget nye bygninger til friskolen Guldminen, der er en del af ISI (Idrætsskolerne i Ikast) i dag. Som det 3. ben i det meget spændende byggeri kommer Ikast Complete, som et helt nyt og ikke tidligere set idrætsanlæg med en 15 meter høj udsigtsplatform oven på en 10 meter høj kunstig bakke og helt fantastiske nye faciliteter.

Vi hørte for ca. et par måneder siden, at FCM har fået Anders Holch Poulsen med i ejerkredsen med en aktieudvidelse og en kapitaltilførsel på 125 mio. kr. Det er helt fantastisk og ikke bare godt for dette byggeri af skole og Guldminen. Det vil også smitte af på Ikast Complete. Det vil smitte af på Ikast-Brande og Herning Kommuner, men ikke nok med det, det vil smitte af på hele Midt- og Vestjylland i FCM Klubsamarbejdets naturlige område. Vi har jo hen over sommeren set, hvor meget fodbold kan samle Danmark, og det har også rigtig stor betydning for mange mennesker, at vi har fodbold på højt niveau i vores region.

Derfor skal der også lyde en stor tak for denne store investering i fremtidens fodbold i vores område. FCM har nu kurs mod at blive en top-50 klub i Europa, og det havde ikke været muligt uden denne fantastiske hjælp, som der her er blevet ydet. Det tror jeg også vil smitte af på andres interesse for at være i kredsen omkring sponsorer m.v. i FCM.

Det glæder mig også, at der er styr på en meget stor del af finansieringen af alle de fantastiske planer, der står foran at blive realiseret nu. Det vil altid glæde enhver kedelig økonomimand, der går op i trivielle ting, som f.eks. at finansieringen også er på plads.

Det andet, der glæder mig, er, at vi har så mange initiativrige mennesker i vores område, som tør tænke stort og sætte overlæggeren så højt, at vi ender med at få sat nye standarder og får flyttet overlæggeren endnu højere op.

Da jeg første gang hørte om byggeri til 150 – 200 mio. kr., tænkte jeg, hvor skal pengene komme fra? Men der turde Claus Steinlein og mange andre omkring ham tænke de helt store tanker og sige, at vi skal have noget, der er ekstraordinært, ellers skal vi ikke gøre det. Det får vi med de planer, der ligger, og det kan jeg ikke rose nok for.

Det er denne indstilling til tingene, jeg har været mest imponeret over i de 27 år, jeg har boet i Ikast. Indstillingen om, at det skal kunne lykkes, at vi tænker nyt, og vi tør udvikle os hele tiden. Vi lader os ikke begrænse af de eventuelle forhindringer, der måtte være. Når der er en udfordring, er der altid initiativrige kræfter, der ser muligheder og løsninger, og de finder dem, og de gennemfører dem i løbet af kort tid.  Denne form for ”Hedekraft” ligger dybt i mange, og den er nu blevet udvidet med 125 mio. gode grunde til, at det nok skal fortsætte i mange år frem.

Europa

FCM er med den flotte sejr onsdag aften over Celtic nu sikret 6 europæiske kampe og mindst 2 kvalifikationskampe mere og en indtægt på omkring 70 mio. kr., og det gør at den flotte udvikling, klubben er inde i, kan fortsætte i efteråret og ind i 2022. Det bliver et spændende efterår.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022