Storken er tilbage i reden

Den stork, der i snart en uges tid har holdt til ved Uhre, er onsdag vendt tilbage til reden bag Naturparken efter at have været på en længere udflugt.

Onsdag morgen stod den således igen og tronede i reden, mens den venter på en mage.

Storken blev første gang spottet torsdag, og lørdag aften fangede formanden for Uhre Udviklingsråd, Dorthe Zacho, den sjældne gæst i toppen af det store træ på børnehaven Uhrskovens legeplads.

Det fik Christian Søndergård og hans søn og svigerdatter, som alle bor på Gejlbjergvej, til at træffe en hurtig beslutning om at sætte en storkerede op. Det blev gjort søndag middag, og få timer senere indtog hanstorken, som der efter alt at dømme er tale om, så reden.

Christian Søndergård oplyser, at storken - som tilsyneladende ikke er specielt bange for mennesker - er ringmærket, og han spekulerer derfor på, om der er tale om en ung stork fra et af sidste års kuld, som er vendt tilbage til Danmark.

Om der dukker en mage op, og der dermed er udsigt til storkeunger i reden, er endnu alt for tidligt at sige; det forlyder, at hunstorkene skulle være lidt senere på den i år end normalt.

Kommentarer

Der er tale om en tysk stork fra Nordtyskland

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020