Storegade 54 rives ned

- Det er en ren brandfælde, siger vognmand Erik Rahbek og fortsætter:

- Det vil jeg ikke lægge navn til.

Det, han taler om, er ejendommen Storegade 54, som han købte af Brande Museum for snart 2½ år siden.

Nu bliver både selve huset, det lille anneks samt det tilhørende snedkerværksted revet ned, og nedrivningsarbejdet er allerede gået i gang.

Det, der har udløst nedrivningen, var den brand, der var tæt på at rasere snedkerværkstedet kort før midnat d. 25. april. Hvis ikke det havde været for en vågen forbipasserende, der opdagede branden og fik tilkaldt brandvæsnet, var det hele formentlig nedbrændt med risiko for, at det også havde bredt sig til naboejendommene Peking Grill og Big Bowl.

Erik Rahbek oplyser bl.a., at etageadskillelsen mellem stueetagen og 1. sal er isoleret med høvlspåner, som brænder upåklageligt, så allerede dagen efter branden søgte han nedrivningstilladelse. Miljøgodkendelsen fik han allerede på plads for et års tid siden, oplyser han videre, så derfor har nedrivningsarbejdet kunnet sættes i gang mere eller mindre med det samme.

Hvad der efterfølgende skal ske med grunden, har han endnu ikke taget stilling til, fortæller han, men lige nu er der to forskellige muligheder i spil: enten at opføre 5 lejligheder til udlejning eller at bygge et hus til ham selv og hustruen. Med de nuværende priser på byggematerialer og håndværkere har han dog valgt at slå koldt vand i blodet og se tiden lidt an, så der bliver ikke taget fat på hverken det ene eller andet byggeri før tidligst til næste år, fortæller han.

Går arbejdet efter planen, er Storegade 54 historie allerede på fredag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022