Stor uenighed om besparelser

Pakhuset

Ikast-Brande Kommunes fem politiske udvalg har været i arbejdstøjet for at finde de besparelser på ca. 40 mio. kr., et byrådsflertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige aftalte som en del af det budgetforlig, de indgik udenom de konservative og Fælleslisten i september. Udvalgene lægger bl.a. op til at nedlægge Blåhøj Skole og plejecenteret Dybdalsparken i Engesvang og til en forhøjelse af SFO-taksten.

Den nemmeste opgave havde Klima-, natur- og bæredygtighedsudvalget, som blot skulle finde en årlig besparelse på 161.000 kr., mens Arbejdsmarkeds-, psykiatri- og handicapudvalget skulle finde knap 5 mio. kr.

Sundheds- og ældreudvalget skulle finde besparelser for knap 10 mio.; langt hovedparten skulle findes på ældreområdet, mens der skal spares ca. en halv mio. på træning og sundhedsfremme/forebyggelse. 

Udviklings- og erhvervsudvalget vil bl.a. spare en halv mio. kr. årligt ved at sløjfe den særlige pulje til landdistriktudvikling, og derudover skal der spares godt en mio. ved at sænke niveauet for vedligeholdelse af vejene. 

I Børne-, kultur- og fritidsudvalget peger et flertal på en nedlæggelse af Blåhøj Skole, og også Pakhuset på Stationsvej (bill.), der efter i en periode at have fungeret som midlertidigt bibliotek nu igen anvendes af de ældste unge i ungdomsskoleregi (9. klassetrin – 25 år), står til nedlæggelse.

Læs mere om konsekvenserne af besparelserne i Brande Bladet tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023