Stolt af eliten

Hans Pedersen

Det er ikke mere end 14 dage siden, at politikerne stod og sagde, at de var stolte af den elite, vi har i vores kommune - det var til kåringen af årets idrætsnavn. Med de besparelser, man nu har lavet, vil der nok blive længere mellem, at de kan sige det.

Brande Taekwondo Klub har over de sidste år mistet først 35% og nu yderligere 30% af vores tilskud, så der er nu virkelig skåret ind til benet. Jeg håber ikke, kommunen forventer, at vi i fremtiden får udviklet talenter til elite.

Efter at kommunen har taget yderligere 30%, er der kun økonomi til den absolutte elite i Brande Taekwondo Klub. Sidste år havde klubben et underskud på 65 tusinde, som vi måtte tage fra vores egenkapital. Vi havde en elitekæmper udtaget til VM, men vi måtte desværre melde fra pga. økonomi.

Sidste gang vi mistede tilskud, var kommentaren fra nogle af politikerne, at vi bare kunne finde sponsorer. Jeg bruger 2.500 timer om året på taekwondo; skal jeg bruge mere tid på det, skal jeg virkelig ind og overveje, om det er det værd.

I klubben laver vi sommerlejre, stævner og kurser for at tjene penge til eliten. Vi har de sidste mange år brugt mange flere penge på eliten i klubben, end vi har fået i tilskud.

Ud over de 30%, som man tager fra vores tilskud, tager man også 40 tusinde af elitepuljen, der er på 120 tusinde nu. Da vi fik vores tilskud første gang, var en af grundene, at Ikast-Brande Kommune ikke var en Team Danmark Kommune. Vi bruger mange penge på mentaltrænere, diætister og fysioterapeuter.

De stævner, som vores elite deltager i, er G-stævner. Stævner de er nødt til at være med til, for at få point til ranglisterne og for at kunne kvalificere sig til EM, VM og OL. Stævnene er i hele verden, men økonomien gør, at vi kun deltager i Europa, hvor vi kører til dem inden for 1200 km; er der længere, må vi flyve. Sidste år havde jeg 61 rejsedage med vores elite.

Det er meget dyrt at deltage til disse stævner, da der typisk er 3 til 4 overnatninger på hotel, opstillingsgebyr på typisk 100 €, og så transport i bil eller flybillet. Sidste år var klubben til 2 slutmesterskaber; det er rigtig dyrt, da det er 7 dage, vi er afsted. Det ene kostede 16.000 kr. for en udøver og coach.

Hvad er elite i vores kommune? Er det at træne 4 timer pr. uge eller er det mere? Eliten i Brande Taekwondo Klub træner mellem 13 og 21 timer om ugen.

Jeg er helt med på, at der skal spares, men jeg mener bare, at Brande Taekwondo Klub bliver ramt alt for hårdt; vi har mistet ca. det halve af vore oprindelige tilskud.

Jeg spekulerer selvfølgelig på, om der er andre foreninger i Ikast-Brande kommune, der får skåret så meget i deres tilskud, eller om det kun er Brande Taekwondo Klub, der rammes så hårdt.

Jeg håber, de nyvalgte politikere ønsker at bakke ligeså meget op om Brande Taekwondo Klub, som de tidligere politikere har gjort.

 

Ser frem til at høre fra jer.

 

Med venlig hilsen

 

Hans Pedersen

Formand og cheftræner

Brande Taekwondo Klub

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019