Socialdemokratisk sejr i Brande

På kommunens næststørste valgsted i Brande Hallerne blev det som mange andre steder i kommunen og resten af landet Socialdemokratiet, der blev det største parti.

Statsminister Mette Frederiksens parti kunne i Brande notere sig for en fremgang på 2,8 %-point til 23,4 % af stemmerne, mens Venstre også her gik markant tilbage. I 2019 opnåede partiet 35,1 % af stemmerne i Brande; i 2022 måtte Venstre nøjes med 18,1 % af stemmerne, ikke meget mere end Danmarksdemokraterne, som opnåede 16,6 %.

Også i Brande tordnede Liberal Alliance frem og opnåede 8,4 % af stemmerne, mens de konservative kunne glæde sig over en lille fremgang på 0,5 %-point til 8,2 %.

I samme kategori finder man Moderaterne, som med 8,1 % af stemmerne kun fik 3 stemmer færre end de konservative. Herefter er der et stykke ned til de næste på listen: Socialistisk Folkeparti med 4,3 % (- 0,1 %-point), Nye Borgerlige med 4 % (+ 1,8 %-point) og valgets helt store taber, Dansk Folkeparti, som i 2019 fik 13,3 % af stemmerne i Brande. Denne gang måtte DF nøjes med 3 %.

Tilbagegang var der også for de fire partier Radikale Venstre, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Alternativet.

Stemmeprocenten i Brande endte på 83,13.

Du kan se hele valgresultatet fra Brande ved et klikke her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023