Smittetal stiger igen

Grafik: Ikast-Brande Kommune

Efter en længevarende nedadgående tendens, der havde bragt kommunens incidenstal under 50, har de seneste dage budt på en fornyet stigning i antallet af corona-smittede i Ikast-Brande.

Med 6 positive testsvar fredag, 10 lørdag, 8 søndag og yderligere 4 mandag er kommunens incidenstal (antal smittede de seneste 7 dage pr. 100.000 indbyggere) røget op på 89. For en uge siden (18.01.) var tallet under det halve (43).

Set i forhold til indbyggertallet er det (igen) Ejstrupholm-området, smitten på ny har fået fat i. 8 smittede den seneste uge svarer isoleret set til et incidenstal for Ejstrupholm på 268. Til gengæld er der i ugevis ikke konstateret nye smittetilfælde i Hampen og Klovborg, og den liste er Nr. Snede nu også kommet med på. Dermed er der nu ikke fundet nysmittede i hele den sydøstligste del af kommunen i over en uge.

I Brande, som tilbage i december måned stod for langt hovedparten af smittetilfældene i Ikast-Brande Kommune, er 6 indbyggere i løbet af den seneste uge testet positive for Covid-19. Det svarer til et incidenstal på 62, mens kommunens største by, Ikast, ligger noget højere med et incidenstal på 117 på baggrund af 21 nye smittetilfælde den seneste uge.

I alt blev der i uge 3 fundet 34 Covid-19-positive i Ikast-Brande mod blot 20 ugen før. Ugen før (uge 1) var tallet dog oppe på 58, og i to på hinanden følgende uger midt i december (50 og 51) var tallet over 100.

Den hidtil værste dag var 18. december, hvor 30 indbyggere i Ikast-Brande Kommune blev testet positive for Covid-19. Det fik incidenstallet til at ryge helt op på 299 på baggrund af 124 nysmittede de foregående 7 dage.

I november var det samlede antal positive corona-test 173, mens det i december var helt oppe på 385. I januar er der til og med mandag registreret 144 smittede i Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020