Siemens Gamesa med nyt milliardunderskud

Udfordringerne vil tilsyneladende ingen ende tage for den spansk-tyske vindmøllekoncern, der netop har offentliggjort regnskabstal for 4. kvartal 2022, som samtidig er første kvartal i virksomhedens regnskabsår.

Ganske vist er omsætningen steget med næsten 10 procent sammenlignet med samme kvartal 2021, men fremgangen afspejler sig på ingen måde i resultatet.

Før skat og finansielle omkostninger har Siemens Gamesa på tre måneder realiseret et dundrende underskud på 878 mio. euro (ca. 6,5 mia. kr.), og samtidig er ordreindgangen i perioden faldet med 35 procent.

Det er ikke mindst en gennemgang af de allerede opstillede møller, der har trukket kvartalsregnskabet i minus. Opdagelsen af en række fejlbehæftede komponenter har medført højere garanti- og vedligeholdelsesomkostninger end forventet.

- Den negative udvikling i vores serviceforretning understreger, at vi har meget arbejde foran os for at stabilisere vores forretning og gøre den lønsom igen. På trods af den ekstremt udfordrende makroøkonomiske og geopolitiske situation, vi befinder os i, har vi imidlertid set fremskridt på andre områder, såsom med vores Siemens Gamesa 5.X-platform, takket være vores Mistral-program, udtaler Siemens Gamesas administrerende direktør, Jochen Eickholt, i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet.

Ved årsskiftet udgjorde Siemens Gamesas rentebærende nettogæld 1,9 mia. euro (ca. 14 mia. kr.). På samme tidspunkt udgjorde ordrebeholdningen inkl. servicekontrakter 33,7 mia. euro (ca. 250 mia. kr.).

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis