Prioritering af cykelstier

På tirsdag skal Teknik- og Miljøudvalget have udpeget, hvilke cykelstier der er vigtige at gå i gang med og samtidig have lavet en prioriteringsliste.

Cykelstien fra Uhre til Brande ligger i dag på en 5.-plads på prioriteringslisten, og her skulle vi gerne rykke op på en 1.-plads. Er det muligt? – det synes jeg, det bør være!

Uhre har i mange år råbt højt efter en cykelsti, faktisk i over 40 år, har jeg ladet mig fortælle. Og det er der god grund til de har, for det er med livet som indsats at begive sig ud på cykel af Uhrevej.

Uhrevej, som er den mest direkte vej til Brande fra Uhre, er smal. Her er ingen vejstriber eller belysning. Der er sving og dårlige oversigtsforhold, og så er der meget tung trafik.

I Uhre har vi foderstofvirksomheden Natural, som vi er glade for, men den har de sidste år vækstet positivt, og det har indflydelse på mængden af den tunge trafik. Samtidig ligger Uhre i et smørhul med landbrugsjord hele vejen rundt, og landbrugets maskiner bliver bare større og større, og fylder dermed mere på vejene. Alt sammen til fare for de bløde trafikanter.

I Uhre kører forældrene deres børn frem og tilbage til fritidsaktiviteterne i Brande. Det er dog ikke af lyst. Og det er ikke fordi forældrene ikke ønsker at bakke op om et aktivt fritidsliv for deres børn, - tværtimod. Det er simpelthen fordi de ikke tør sende børnene afsted på cykel.

I Uhre har vi mange skønne ting at vise frem. Her kan nævnes; den gamle Mølle, Købmandsgården og Naturparken. Naturparken er en dejlig oase, hvor man med udkig over søen kan sidde og nyde sin madpakke, enten ved et af de opstillede bænkesæt eller inde i bålhytten. Alt dette vil vi gerne vise frem, og en cykelsti mellem Uhre og Brande kunne være med til at ”invitere” branditterne på cykeltur til Uhre.

Underskriftindsamling; Vi har i Uhre lavet en underskriftsindsamling, og her har 392 borgere skrevet under på, at de ønsker denne cykelsti. Dags dato har 366 personer skrevet under online, og 26 har skrevet under fysisk. De underskrifter er i dag (torsdag, red.) afleveret til Henrik Engedahl, formand for Teknik- og Miljøudvalget. Endvidere er afleveret et skriv fra både Uhre Friskole og Uhre Udviklingsråd om deres syn på behovet for en cykelsti.

Så kære udvalg. 392 underskrifter i bøn om, at cykelstien fra Uhre til Brande skal ligge på en 1.-plads på jeres prioriteringsliste. Tak.

 

Anne-Marie Kragsig Pedersen

Sandfeldvej 27

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020