Over to tons affald indsamlet

2,2 tons affald – tæt på en halv gang mere end i 2017, hvor det blev til 1,5 tons – blev det lokale facit af Danmarks Naturfredningsforenings (DN) årligt tilbagevendende affaldsindsamling forrige weekend.

Sidste mandag tog Ikast-Brande Kommunes afdeling for affald og genbrug turen rundt til de 21 indsamlingssteder fordelt over hele kommunen, hvorefter de mange indsamlede sække affald blev vejet. Der var stor variation i antallet af indsamlere fra blot to i Isenvad og opefter, men typisk er det de mindre byer, der er bedst til at aktivere borgerne.

Nye på listen over indsamlingssteder i år var Uhre og Klode Mølle. I Uhre sørgede 11 indsamlere i alderen 3 – 75 år lørdag for, at byens indfaldsveje var ryddelige, inden de 100 deltagere i cykelløbet Grand Prix Herning nåede til byen, og i Klode Mølle var 12 voksne og 4 børn i sving for første gang.

I Drantum kunne man mobilisere hele 38 indsamlere, der blandt andet gjorde et temmelig særpræget fund: et våbenskab, der efter alt at dømme stammer fra et indbrud.

Også i Pårup, hvor det var borger- og idrætsforeningen, der stod for det praktiske, havde indsamlerne heldet med sig: Efter lodtrækning mellem de 21 indsamlingssteder tilfaldt de udloddede biografbilletter sponseret af Affald og Genbrug de 24, der deltog i affaldsindsamlingen her.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020