Naturfredningsforenings klage over kommuneplan afvist

Planklagenævnet har netop besluttet at afvise Danmarks Naturfredningsforenings klage over den kommuneplan, et enigt byråd vedtog på det sidste byrådsmøde i 2021. Kommuneplanen åbner bl.a. mulighed for opførelsen af over 100 boliger på Nordlundvej vest for rideskolen.

Naturfredningsforeningens klage gik specifikt på to rammeområder i kommuneplanen: det planlagte boligområde på Nordlundvej vest for rideskolen og centerområdet på Vestergårdsvej, og Planklagenævnet har tidligere givet DN medhold i klager over begge områder.

DN havde klaget over fire forhold: at ændringerne af kommuneplanen blev foretaget uden forudgående politisk behandling, manglende foroffentlighed i processen, at offentliggørelsen og vedtagelsen af kommuneforslaget ikke er foregået i overensstemmelse med planlovens bestemmelser om høringsfrister, og endelig at rammebestemmelserne i kommuneplanen for de pågældende områder er i strid med kommuneplanens retningslinjer for henholdsvis bevaringsværdige landskaber og særligt værdifulde landbrugsområder.

I ingen af de fire forhold giver klagenævnet DN medhold, og dermed er kommuneplanen fortsat gældende.

Læs mere om afgørelsen i næste uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023