Millionudgift til pavilloner

I starten af juli er det fire år siden, pavillonerne blev leveret og monteret. Dengang var det planen, at de kun skulle blive stående i et års tid, men virkeligheden blev en anden (arkivfoto: Mikael Lund).

Sidst i januar 2017 blev det konstateret, at en hel fløj af Præstelundskolen var ramt af skimmelsvamp.

Skimmelsvampangrebet førte senere til beslutningen om at opføre en helt ny skole i Centerparken, Artium, som bliver taget i brug, når det nye skoleår starter til august, men i første omgang betød det, at Præstelundskolens overbygningselever måtte genhuses på forskellige lokationer rundt omkring i Brande.

8. årgang indtog eksempelvis Brande IF’s klubhus, mens Dalgasskolen i nogle måneder igen fik en 7. årgang, men i løbet af sommerferien blev der leveret et antal pavilloner, som blev monteret og stablet i to etager.

Siden har pavillonerne huset skolens overbygningselever, men med udgangen af juli er lejemålet opsagt, og pavillonerne vil blive fjernet.

Dermed kan regnestykket også så småt gøres op: Ekskl. udgifterne til nedtagningen har pavillonerne i løbet af de fire år kostet Ikast-Brande Kommune ca. 8 mio. kroner.

Det oplyser Ikast-Brande Kommunes direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov-Nielsen.

Helt nøjagtigt udgør kommunens udgifter til leje af pavillonerne 8.018.610 kr., med andre ord en årlig udgift på ca. 2 mio. kroner, som man med indvielsen af Artium nu slipper for.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020