Mange corona-smittede i Brande

Flemming Storgaard

For blot en uge siden var antallet af corona-smittede i Ikast-Brande Kommune i aftagende, men siden er det kun gået en vej: op, og mandag blev der sat en kedelig rekord med hele 18, der var testet positive for Covid-19.

Sammen med de personer, der var testet positive i løbet af weekenden sendte det Ikast-Brande Kommunes såkaldte incidenstal (antal borgere, der i løbet af en periode på 7 dage er testet positive for Covid-19 pr. 100.000 indbyggere) op på 167,1, og dermed røg Ikast-Brande op som nr. 47 på listen over kommuner med flest smittede.

Til ikast-brandenyt.dk fortæller kommunaldirektør Flemming Storgaard (bill.), at smitten primært er lokaliseret i Brande-området.

Det er så vidt vides første gang, siden statminister Mette Frederiksen første gang lukkede Danmark ned for 9 måneder siden, at kommunaldirektøren på den måde rubricerer smittetilfældene i Ikast-Brande geografisk internt i kommunen.

Det stigende smittetryk har allerede haft flere konsekvenser. På Præstelundskolen er de elever, de ikke er sendt hjem, overgået til nødundervisning. I praksis betyder det, at de skal møde i skole, indtil de får juleferie på næste fredag, og samtidig er undervisningen afkortet, så den slutter kl. 13 og kun foregår klassevis.

Beslutningen er taget på baggrund af, at der foruden flere elever er tre medarbejdere, heriblandt skoleleder Klaus Toft Høg, der er testet positive for Covid-19.

Også Brande Håndboldklub har taget konsekvensen og har indstillet al aktivitet, foreløbig frem til jul.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020