Maner til besindighed

Simon Vanggaard Nielsen

På vegne af sig selv og borgmester Ib Lauritsen (V) maner formand for børne- og undervisningsudvalget, 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF) til besindighed i sagen om placeringen af en ny skole i Brande:

- Vi forventer ikke, at vi på udvalgsmødet vælger den endelige placering, men at vi skærer ned til to eller tre muligheder. Herefter vil berørte parter blive hørt.

- Skulle vi vælge en endelig model, hvor det skulle koste én eller flere fodboldbaner, vil vi naturligvis lave erstatningsbaner i nærhed af de nuværende. Der er vi dog slet ikke endnu i processen, fastslår DF'eren.

Kommentarer

Dejligt at læse at vi kan tage det med ro - men tror nu alligevel at vi på vegne af vores 600 medlemmer og Brande Old Boys vælger at være lidt på vagt.
Vi er helt med på at de 8 placeringer er i spil - hvilket jo i skoleregi - med matematik på skemaet - giver en risiko på 12,5% for at det bliver denne placering. Ved at skære ned til 3 forslag bliver det jo en risiko på 33% og med bare 2 forslag rammer vi med simpel matematik 50%. Har lidt svær ved at blive roligere af den udregning.
Modellen, der er lagt frem er ikke 1 eller 2 baner - det er Bane 4,5,6,8,9 - altså 8 stk. 8-mandsbaner og 7 stk. 3-mands baner. Og så klubhuset og P-pladsen...
Jeg ved også godt at der siges at det ikke bliver det hele - eller at man så finder en erstatningsbane. Men det er ikke 1 erstatningsbane - og det er jo det hele der lægges op til i det som indstilles. Andet kan jeg som Formand for klubben ikke forholde mig til.
Jeg kommer desværre ikke til at blive mere rolig som tiden går - frem mod d. 28. februar, hvor den reelle risiko stiger fra 12,5% til 50%....
Og jeg bliver ikke mere rolig af ordet FORVENTER IKKE at man tager stillig til den endelige beslutning - det giver jo en potentiel risiko for at man tager beslutningen. Så rolig bliver jeg ikke - nok nærmere omvendt.
Slutteligt må det også påpeges at der i oplægget til dagsordenen ikke tages stilling til nye baner - her er hvad der skrives omkring ulemperne for placeringen på hele Stadion:
Ulemper ved denne placering
- Inddragelse af eksisterende boldbaner
- Våd undergrund
- Udgifter til svingbane ca. 1,5 mio. kr.
Der står ikke nævnt et eneste sted at en ulempe er at man skal reetablerer et lignende areal med samme faciliteter et andet sted

En stadig bekymret foreningsleder og formand (Brande IF)
Michael Koch

Der hvor Præstelundsskolen ligger i dag, bliver arealet vel til rådighed og så skal der vel bare sås græs osv
Måske kunne der også blive et mere tidssvarende klubhus, hvis ikke alle bygninger fjernes......
Grib chancen og få et møde i stand - dialog er jo altid nemmere over et skrivebord end gennem medierne.

når jeg læser forslagene, undrer jeg mig lidt over at der nævnes, at det vil blive for dyrt at rive nuværende skolebygning ned og bygge nyt samme sted. Jeg forstår godt problematikken med at huse alle eleverne, indtil det nye byggeri vil stå færdigt. Men jeg forstår ikke, hvordan man vil kunne undgå ar rive den gamle skole ned. Skal den så stå der og forfalde til evig tid, eller er man så "blåøjet/ optimistisk", at man tror, private vil købe en svampebefængt bygning og gøre noget ved den.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021