Lokalplan for Kirkegade-byggeri klar til endelig vedtagelse

Facaden af det kommende byggeri set fra Kirkegade (illustration fra sagsbeskrivelsen/Ikast-Brande Kommune).

For efterhånden halvandet år siden principgodkendte det daværende byråd boligselskabet Fruehøjgaards planer om at opføre 20 almennyttige boliger med et samlet boligareal på 1.530 kvadratmeter på Kirkegade på grunden ved siden af Røde Kors-butikken. Samtidig principgodkendte byrådet ønsket fra en privat investor, Jeppesen Byg, om at opføre et tilsvarende boligareal i form af private udlejningsboliger på den samme grund.

Efterfølgende er der blevet udarbejdet en lokalplan for projektet, der i alt skal rumme 34 etageboliger i størrelser fra 1-4 værelser samt et nyt carportanlæg til erstatning for de nuværende garager, der nedrives for at give plads til etageboligerne. Ønsket er at bygge i en højde på op til 17 meter og op til 5 etager med fladt tag. Det meste af byggeriet bliver opført i 4 etager, men mod sydøst (nærmest Røde Kors-butikken) ønskes en mindre del opført i 5 etager som en penthouselejlighed.

Byggeriet opføres parallelt med Stationsvej med en vinkel mod Kirkegade i den sydlige del af grunden.

Lokalplanen har været sendt i offentlig høring i syv uger frem til 10. november sidste år, og høringsfasen udløste 3 indsigelser: En fra Indenrigs- og boligministeriet, en fra Viborg Stift og en fra BaneDanmark.

Læs mere om sagen og om, hvordan Ikast-Brande Kommune forholder sig til indsigelserne i næste uges udgave af Brande Bladet.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul