Kunsten fra Centerparken genplaceres

De to nordiske gavle her Jorma Kardéns "Livsglæde" - skal fremover omkranse Kvickly (arkivfoto).

I forbindelse med nedrivningen af administrationsbygningen (det tidl. rådhus) i Centerparken blev en lang række kunstværker sat i depot. Nu bliver de genplaceret forskellige steder i Brande.

De to nordiske gavle, der senest har hængt på biblioteket, bliver totalrenoveret og opsat henholdsvis på Kvicklys mure ud mod Storegade/Hyvildvej og på muren ved Big Bowl. Det sker i samarbejde med Foreningen Norden, som i sin tid var medinitiativtager til gavlene i 1970.

”Danser i vinden” af Peter Mølsted bliver fremover placeret i beplantningen overfor Mansfeld Gieses Plads i krydset Stationsvej/Borgergade, mens ”Stormfuglen” af Barry Lereng Wilmont, placeres udenfor billedkunstlokalet i atriumgården ved Artium. Begge skulpturer stod i sin tid stod ved SMP-Centret og blev efter en renovering i 2018 opsat ved henholdsvis biblioteket og ved Strømmen.

Bronzeskulpturen ”Mor og Barn” af Erik Poulsen bliver genplaceret ved indgangen til dagplejen og sundhedsplejen på Artium, og de lokalhistoriske bænke genplaceres på den modsatte side af bygningen ved indgangen til biblioteket og Lokalhistorisk Arkiv ved stien fra Strømmen.

De tre ’skolegavle’ fra Præstelundskolen, som med kunstnerisk assistance fra Finn Birkelund blev malet af skolens elever i forbindelse med skolens 60-års jubilæum i 2016, genplaceres på Brande Hallerne.

Placeringerne er valgt på anbefaling fra det kommunale Billedkunstråd og efterfølgende godkendt af Kultur- og fritidsudvalget.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022