Kreativitet og inspiration i Uhre

Af: Anne-Marie Pedersen - I weekenden holdt ”de lokale” i Uhre Åbent hus. Her var noget at se for de fleste, - lige fra pileflet, trædrejning, håndlavede kort og meget mere.

En af dem man kunne besøge, var Gitte Aaskov, som i weekenden holdt til i pakhuset på den gamle mølle. Her kunne man inden for fagene stentøjskeramik og trædrejning hurtigt blive inspireret af Gittes mange flotte produkter.

Gitte fortæller, at det er første gang hun er med. Og egentlig skal man jo bo i Uhre eller omegn for at være med i De Lokale. Jeg bor i Brande, men vi havde kig på et hus i Uhre, som desværre blev solgt til anden side. Men i den anledning, havde jeg haft fat i gruppen, og fået nævnt jeg gerne ville være med. Det fik jeg så alligevel lov til. Dog på betingelse af, at jeg i denne weekend fandt et sted i Uhre, at vise mine varer frem. Det blev til den gamle mølle og det er jeg rigtig glad for. Min mand, - Peter Aaskov, som er ham, der har lavet de fleste af trædrejnings produkterne, har været møllersvend her på møllen i sine unge dage. Så det er lidt sjovt, at vi kom til at være her.

Da Brande Bladets udsendte kom forbi, havde der været godt 45 besøgende hos Gitte. Det er jeg rigtig glad og taknemmelig for, siger Gitte og forsætter; Det er en god måde at få vist sine produkter frem på. Jeg har til daglig ikke nogen egentlig butik. Holder til hjemme i privaten i et dertil bygget værksted. Men man kan altid ringe eller gå på min Instagram, hvis man ønsker at købe nogle af mine varer.

På Eriksminde, hvor Karen Marie og Arne bor og har gårdbutik, holdt yderligere to af de lokale til. Her havde Charlotte Hansen med Høstblomt og Else Marie Christensen med Forever Aloe Vera fået lov at stille bod op i weekendens anledning.

Det fungerer godt at vi er flere udstillere og giver noget variation. Det kan måske også tiltrække lidt flere besøgende, siger Karen Marie. Jeg har været med i de lokale fra vi startede op for 11 år siden. Det var Hanne Solgaard som fik ideen. Dengang havde hun gårdbutik ude på Skærlund Øst og havde set konceptet et andet sted.

Samstemmende fra alle De Lokale Brande Bladet besøgte lød det; det er godt at være med i denne gruppe. Det giver et godt sammenhold, men vigtigst af alt så får vi, udover at få vores produkter vist frem, vist at vi er mange aktive herude i Uhre.

På fotoet ses Eriksminde-Gaardbutik diskede op med lækkerier lavet på produkter fra butikken. Bag disken stod 3 generationer fra Lundager familien. Fra Venstre et det Annette, Arne og Thea Lundager.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis