Jeg mister med et slag 20% af mine kunder

Vognmand Knud Sørensen, Brande.

Tæt på jul modtog vognmand Knud Sørensen, Brande, et brev fra Ikast-Brande kommune, der kunne fortælle at de pr. 1. juni 2019 overtog hans kunder på landet, når det gjaldt renovation fra husholdningerne

Af Villy Guldbrand Jensen -

En ting er hvis de er bedre eller billigere, det kunne jeg forholde mig til, men her får jeg ikke lov at være med, siger en tydelig skuffet vognmand Knud Sørensen i Brande, der gennem de sidste tyve år har hentet affald hos private kunder, der typisk bor i de mindre landsbyer eller ude på landet.

En ordning som både mine kunder og jeg selv har været godt tilfredse med, men en ny lov gør at kommunerne har ret til at forlange at alle husstande kommer på den kommunale renovationsordning, og derfor må jeg nu forklare mine kunder at vores samarbejde ophører med månedens udgang.

- Og det er jeg selvfølgelig træt af!

Jeg fortsætter dog med at betjene vore mange industrikunder som hidtil, slutter Knud Sørensen.

 

Vi har trukket det i langdrag

Formand for teknik og miljø, Henrik Engedahl, fortæller til Brande Bladet, at man fra kommunens side har skubbet ordningen i 3 til 4 år, men at den nu ikke gik længere.

- Vi er pålagt at sørge for at der bliver indhentet renovation fra alle de husstande på landet hvori der indgår husholdning.

Derfor har vi – som loven foreskriver – lavet et udbud, hvor det firma vi i dag bruger til afhentning af renovation i byerne også vandt opgaven på landet.

Jeg vil dog genre gøre opmærksom på at det kun er husholdningsaffald vi er pålagt at afhente. Hvis der ikke er en husholdning på ejendommen kan det stadigvæk klares af lokale vognmænd, fortæller Henrik Engedahl.

 

- Inge Svensson fra bygge- og miljøafdelingen i Ikast-Brande kommune fortæller at udbuddet ligger tilbage i 2013, og at udbuddet var på de portaler der kræves når det drejer sig om EU-udbud.

- Men vi skal have det i udbud igen i 2020, og det er da mit håb at flere af vore lokale firmaer vil byde ind på opgaven til den tid.

- Og vi ved at rigtig mange har været glade for Knud Sørensen, men fra den 1. juni 2019 er det ikke længere tilladt at benytte en privat renovatør eller vognmand, da vi skal garantere at husholdningsaffaldet bliver sorteret, nøjagtig som inde i byerne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019