International Street Art for femte gang

Sidste års vinder af konkurrencen, polske Gregor Wosik, er her langt fremme med ”opførelsen” af Bestseller-tårnet (arkivfoto: Peder "Pan" Palshøj Pedersen).

I 2015 fik Lions Brande en ide, som her fire år senere allerede er blevet en tradition, der har placeret Brande solidt på kunstens Danmarkskort.

”Street Art” hedder konceptet, som ”løverne” havde fundet i den tyske by Wilhelmshaven, og i den sidste weekend i juni afvikles den 5. udgave af Brandes internationale street art-festival.

En håndfuld af de foreløbig 12 bekræftede kunstnere har været med alle fem gange. Heriblandt den polske kunstner Gregor Wosik, som to gange har snuppet førstepræmien i den konkurrence, der også er en del af festivalen. Sidste år var det hans udgave af det planlagte Bestseller-tårn (som i lighed med mange andre af værkerne stadig kan ses på Torvet i Brande), der udløste førstepræmien, og da festivalen i 2016 på det nærmeste regnede væk, blev han tildelt publikumsprisen for sine majestætiske svaner.

Sidste år stod han sammen med sin tyske partner, Marion Ruthardt, der også er blandt gengangerne, for gavlmaleriet ”Sirenens svanesang”, og ligesom de foregående fire gange er det også i år planen, at street art-festivalen skal sætte et mere vedvarende præg på byen. To gavle, henholdsvis gavlen på Brandes helt gamle rådhus (det nu snart nedlagte turistkontor) og en privat gavl i midtbyen, er i spil til et nyt gavlmaleri.

Læs meget mere om street art-festivalen i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Kommentarer

Det er fantastisk. Simpelthen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019