Ingen Street Art i 2020

Sommerens internationale street art-festival i Brande, der skulle have været den sjette i rækken, er blevet aflyst. Det oplyser arrangørerne, Lions Brande.

Beslutningen blev truffet i forbindelse med et kort planlægningsmøde mellem Lions’ bestyrelse og street art-styregruppen for få dage siden.

- Set i lyset af den tilspidsede situation omkring corona-smitte og alle de begrænsninger, det vil pålægge os i de kommende uger og måneder, var der fuldstændig enighed om, at vi under disse forhold ikke bør gå videre med at arrangere festival i år, men udskyde den til 2021, fortæller Mogens Bentzen på vegne af ”løverne”.

Han fortæller videre, at beslutningen blev taget med blødende hjerte vel vidende, at man til sommer - når smitten forhåbentlig er drevet over - kan stå i en situation, hvor forholdene i princippet vil være ok til afholdelse af festivalen - og hvor Brande måske netop kunne have behov for en god oplevelse oven på krisen.

- Men da er løbet kørt, og vi kan ikke nå det!

- Det er lige nu, planlægningen går ind i den mest travle fase, hvor vi skal have forhandlet de sidste mange sponsorater og aftaler på plads; hvor vi har brug for at kunne mødes og planlægge og træffe beslutninger sammen, og det er i den kommende måned, vi skal afgive ordrer for mange penge - og aftalerne med kunstnerne skal endelig konfirmeres - alt dette med stor usikkerhed, om vi kan gennemføre festivalen i juni, forklarer Mogens Bentzen og fortsætter:

- Samtidig ved vi, at mange af vores sponsorer lige nu er i en helt uafklaret økonomisk situation, hvor de værst ramte ikke ved, om de er købt eller solgt. Lions vil ikke i sådan en situation kunne bære at bede om indbetaling af de lovede sponsorater til festivalen, ligesom vi ikke vil søge nye virksomheder om sponsorater i denne situation.

- Vi vil derfor meddele alle de virksomheder og forretninger, som så venligt har givet tilsagn om at støtte os i år, at festivalen udsættes, og at vi håber, de vil være med igen i 2021, udtaler Mogens Bentzen.

Han oplyser, at allerede afholdte udgifter vedrørende festivalen i år (eksempelvis markedsføringsomkostninger) vil blive dækket af Lions’ festival-kassebeholdning. Og så håber han og resten af Lions på, at alle i Brande vil have forståelse for beslutningen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019