Ikke til salg

Vi har læst læserbrev i Focus skrevet af Ida Stenager.

Hun skriver, at ”ingen af de borgere, der bor tæt på møllerne i Karstoft Ådal ønsker at sælge deres beboelser.” Og hun skriver også hvorfor: ”Vi har et godt liv her i ådalen med den helt unikke natur, og vi har ingen intentioner om at flytte.”

Vi købte for nogle år siden ejendommen Buelundvej 72, der ligger midt i Karstoft Ådal. Vi købte ejendommen, fordi vi faldt for den pragtfulde natur i ådalen. Vi har rådyr og dådyr gående på græsplænen og fasaner, der løber rundt om gården. Og så har vi de fire moser lige omkring os.

Vi købte ejendommen også fordi her er ingen lysforurening, og her er ingen støjforurening. Vi har frisk luft uden bilos i massevis.

Om natten, når her er overskyet, er der 100 % mørkt. Man kan ikke se en hånd frem foran sig. Om morgenen om sommeren vågner vi til fuglesang, om vinteren hører vi i hundredvis af sangsvaner i moserne syd for os, og vi hører tranerne, når de vågner i moserne ved Habitatområdet og i moserne mod syd.

Lidt senere ser vi traner og sangsvaner flyve i mindre flokke til deres fourageringspladser rundt omkring i ådalen.

Når vi i mørkningen om sommeren går ud af døren, må vi se os for og dukke hovedet for ikke at løbe ind i flagermus, hvoraf der er utrolig mange. Nogle bor formentlig i vor lade både sommer og vinter.

Vi vidste straks, da vi havde købt ejendommen, at det her var det helt rigtige for os. Vi ønskede at bygge vor fremtid her på dette skønne sted. Derfor gik vi også straks i gang med at ombygge dele af ejendommen, hvilket vi har gjort løbende siden købet for vore opsparede penge og vore lønninger. Vi har foreløbig investeret nogle hundrede tusinde kroner i projektet.

Vi har efterhånden fået såvel det udvendige som det indvendige lavet præcis, som vi gerne vil have det. Og så har vi naturen og dyrene lige omkring os.

Derfor vil vi heller ikke sælge vores paradis for møllebyggers pengepung. Vi er ikke til salg.

Uanmeldt besøg

For et par år siden kom Andreas von Rosen fra European Energy uanmeldt på besøg. Han sagde, at han ville købe vor ejendom for at kunne opføre vindmøller på vor nabos jord. Hvis vi ikke solgte, ville der alligevel komme et antal møller lige omkring ejendommen.

Nu projekterer han med tre møller, hvoraf de to kommer under 670 meter fra vore bygninger. Det overholder kun lige akkurat lovens minimumskrav til afstand.

Men Andreas von Rosen tilbød at købe vor ejendom for den pris, som vi for ikke så lang tid før havde givet for ejendommen plus det beløb, som vi havde investeret i ombygninger siden købet. Men ikke nok med det, han tilbød at købe ejendommen for det dobbelte af vor købspris plus vore investeringer. Derudover ville han betale os kr 100.000 kontant i flytteomkostninger.

Vi fortalte ham dengang, at vort hjem på ingen betingelser var til salg. Det her er, hvor vi vil bo og leve resten af vort liv. Vi har fundet vor drømmebolig og vor drømme-ådal. Og så bad vi ham gå.

Da han kom et par måneder senere også uindbudt, kom han kun til gårdspladsen, hvor vi bad ham køre igen.

Vi har købt vort drømmested og lavet om, således at det står, som vi ønsker. Og vi bor midt i det skønne Karstoft Ådal.

Vi ønsker derfor ikke at sælge ejendommen til møllemagerne. Men vi ønsker heller ikke at gå i dialog med kommunen eller møllebyggeren om en eller anden erstatning, fordi det vil få den konsekvens, at vi resten af vort liv skal leve med nedsat livskvalitet på grund af deres møller.

Det ville være fuldstændig uacceptabelt for os.

Vi ønsker blot og håber på, at de folkevalgte i byrådet vil forhindre dette mølleprojekt, således at vi kan leve det liv, som vi ønsker i fred og ro her i ådalen.

 

Lotte Nielsen og Claus Pedersen

Buelundvej 72

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020