Ikast-Brande vokser videre

På trods af sidste års korrektion af befolkningstallet, hvor ca. 65 fraflyttede ”spøgelsesborgere” i 4. kvartal blev fjernet fra statistikken, fortsætter befolkningstallet i Ikast-Brande Kommune med at vokse. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ved udgangen af 2019 blev antallet af indbyggere i kommunen opgjort til 41.369, hvilket er 87 flere end ved forrige årsskifte. Det svarer – præcis som året før - til en stigning på 0,2 procent.

1. juli 2019 blev kommunens befolkningstal endda opgjort til 41.664, men tallet er altså siden faldet igen, dels på grund af den føromtalte korrektion, dels fordi en del sæsonarbejdere fra især Østeuropa rejser hjem igen, når høsten er i hus.

For to år siden var Ikast-Brande målt på indbyggertal nr. 57 blandt landets 98 kommuner. I 2018 rykkede Ikast-Brande op som nr. 55, og 2019 har betydet endnu et skridt op ad ranglisten til en placering som Danmarks 54.-største kommune. Det er Lolland Kommune, der har fået baghjul i årets løb, men forskydningen skyldes i højere grad en tilbagegang i indbyggertallet på godt 500 på Lolland end fremgangen i Ikast-Brande.

Siden kommunesammenlægningen i 2007 er befolkningstallet i Ikast-Brande Kommune i alt vokset med 1688 personer svarende til en befolkningstilvækst på 4,3 procent.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022