Hvor er regeringens krav til banker og kreditforeninger?

Dina Raabjerg

Af Dina Raabjerg, Det Konservative Folkeparti, Ikast-Brande

Anders Holch-Povlsen blev hængt ud, fordi han er rig og ikke ville betale husleje. Og er man rig, så skal man for pokker da betale. Men burde vi alle ikke have bakket ham op i stedet for at lade misundelsen råde? Han var jo i gang med at bane vejen for alle de danskere, der rammes økonomisk af Corona.

For er det ikke den største frygt for en forsørger, at han ikke kan betale sin husleje? At familien må gå fra hus og hjem? Huslejen er for de fleste den største post på budgettet.

Og når mange bliver fyret pga. Corona, vil de derfor blive bekymret for, om de kan betale deres regninger og beholde deres hjem. Det samme gælder selvstændige, som ikke kan tjene penge. Fx massører og butiksejere.

Hvis vi alle sammen havde bakket op om Bestseller-direktør Holch-Povlsen, så var kreditforeningerne blevet presset til at hjælpe os alle, fordi udlejerne måtte presse kreditforeningen. Var det lykkedes, så kunne de mest udsatte havde fået en redningsplanke. I hvert fald en periode.

Hvis kreditforeninger gav lov til at udskyde betalinger i f.eks. tre måneder, så var mange mennesker en bekymring mindre. Man kan jo forlænge lånets løbetid i den anden ende. Så kunne man nemmere have råd til at give fri husleje til de små butikker. Og den fyrede rengøringsdame fra hotellet kunne måske få en pause fra bekymringerne. Og massøren kunne måske klare sig kun med en lønkompensation.

Men sådan gik det ikke. I stedet for blev Holch-Povlsen hånet. Desværre.

Uanset forsøget, så kunne regeringen også have valgt at lægge samme pres på banker og kreditforeninger. Bankerne har jo polstret sig enormt siden finanskrisen, så de har noget at stå imod med, hvis der skulle komme en krise igen. Den krise er lige nu.

Banker og kreditforeninger og den måde, de opfører sig på, har stor betydning for, hvor godt eller skidt i går med økonomien i et land. Derfor skal de da også tænkes ind og bidrage, nu hvor vi er helt ude at svømme som land og som borgere.

De rige kunne ikke lægge det pres. Og regeringen ser ikke ud til at ville lægge det pres – i hvert fald ikke uden, at almindelige mennesker som dig og mig også kræver det.

Kommentarer

Godt og kontant indlæg, som nok burde kolporteres videre til de landsdækkende medier så hurtigt som muligt. Pointen er ganske enkelt et bærende element i bevarelsen af velfærdssamfundet.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019