Hver tredje kommunalt ansatte har anmeldt en arbejdsskade

I gennemsnit har næsten hver tredje af Ikast-Brande Kommunes ansatte anmeldt en arbejdsskade i 2019. Kommunaldirektør kalder udviklingen ”forventelig”.

Ifølge kommunens egen HR-rapport anmeldte de ansatte i Ikast-Brande Kommune 981 arbejdsskader i 2019. Med et samlet antal ansatte på 3059 svarer det i gennemsnit til, at næsten en tredjedel af kommunens ansatte (32 %) har anmeldt en arbejdsskade i årets løb.

Hovedparten af anmeldelserne – 776 svarende til 79 % - rubriceres som ”krænkende handlinger”, og mere end 60 % af disse er foregået indenfor psykiatri- og handicapområdet.

Fysisk eller psykisk overbelastning, herunder psykisk chok, er angivet som årsag i 643 tilfælde, mens slag, spark, bid, kvælertag eller knivstik angives som årsag i 184 tilfælde. Begge dele er udtryk for en stor stigning i forhold til året før, hvor der blev anmeldt 417 arbejdsskader forårsaget af overbelastning og 99 tilfælde af slag, spark og bid m.v.

Ifølge kommunaldirektør Flemming Storgaard er stigningen helt forventelig.

- Det ses hos alle kommuner, at der er op til 3 års indkøringsperiode med væsentlige stigninger, inden det endelige niveau kan forventes, siger han. Registreringen af krænkende handlinger blev først påbegyndt i juni 2017.

Læs mere om udviklingen i antallet af arbejdsskader og det kommunale sygefravær i Focus Ikast-Brande tirsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020